header.home link

Duizenden mensen zien verlichte kersttractoren in Hoogstraten

De bijna traditionele kerstrun van verlichte tractoren in Hoogstraten heeft zaterdag duizenden mensen gelokt. Een stoet van zo’n 100 tractoren reed van Meer tot Rijkevorsel en eindigde op de veiling van Hoogstraten waar nog eens honderden mensen de boeren verwelkomden. Het evenement werd georganiseerd door Groene Kring Hoogstraten dat hiermee een boodschap van verbondenheid wil afgeven aan alle inwoners van de gemeente. De komende tijd zullen er zo'n 30 verplichte tractorstoeten plaatsvinden in Vlaanderen.

18 december 2022  – Laatste update 18 december 2022 23:39
Lees meer over:
Kerstrun Hoogstraten4

Ondanks de vrieskou waren de bewoners van Hoogstraten en wijde omgeving in groten getale afgekomen op de welhaast traditionele kerstrun van tractoren. Net als vorig jaar had een honderdtal boeren hun tractoren in kerstverlichting gestoken en maakte een rondrit door de regio. De rondrit was zaterdagavond rond 17 uur in Meer vertrokken. Daarna ging de stoet via Minderhout en Hoogstraten naar Achtel en Rijkevorsel om vervolgens weer terug te keren naar Hoogstraten. Daar eindigde de tractortocht bij de veiling van Hoogstraten waar bezoekers de kans kregen de tractoren van dichtbij te bekijken.

Kerstrun Hoogstraten2
Kerstrun Hoogstraten3

De kerstrun was georganiseerd door Groene Kring Hoogstraten samen met Landelijke Gilden, Boerenbond en Radio2. De landbouwers wilden met de actie een boodschap van verbondenheid en hoop afgeven aan alle inwoners van de gemeente. "We vinden het geweldig als verschillende dorpsbewoners kunnen genieten van onze tractorparades. Samen met Radio2, Landelijke Gilden en Boerenbond brengen we warmte en gezelligheid in de straten", vertelt Maarten Moermans, nationaal ondervoorzitter van Groene Kring.

Het kerstevenement in Hoogstraten zal de komende tijd krijgen in tal van andere gemeenten en dorpen. Deze winter vinden er een dertigtal verlichte tractorenstoeten over heel Vlaanderen plaatst. Verspreid over alle provincies wil Groene Kring zo meer dan 500 tractoren van haar leden laten deelnemen. "Met deze actie willen de (jonge) boeren alle Vlamingen een moment van samenzijn bezorgen in dit kerstseizoen", klinkt het.

Kerstrun Hoogstraten
Kerstrun Hoogstraten5
Kerstrun Hoogstraten6
Kerstrun Hoogstraten7
Kerstrun Hoogstraten8

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek