Devgen ziet verlies bijna verdubbelen

De agrobiotechgroep Devgen is in 2008 voor 25,1 miljoen euro in het rood gegaan, wat bijna een verdubbeling van het verlies van een jaar eerder is. Dat is onder meer te wijten aan de stopzetting van de farmadivisie. De kaspositie bedroeg op het einde van het jaar 24,2 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag van Devgen. In 2009 wil Devgen verder groeien in India en een succesvolle introductie maken in Indonesië en op de Filippijnen. Het bedrijf mikt op een omzet van "minstens 15 miljoen euro".
13 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De agrobiotechgroep Devgen is in 2008 voor 25,1 miljoen euro in het rood gegaan, wat bijna een verdubbeling van het verlies van een jaar eerder is. Dat is onder meer te wijten aan de stopzetting van de farmadivisie. De kaspositie bedroeg op het einde van het jaar 24,2 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag van Devgen.

Devgen onderging vorig jaar een gedaanteverandering. De farmadivisie werd stopgezet en de groep concentreert zich nu uitsluitend op de agrobiotechactiviteiten. Daarmee haalde Devgen een omzet van 9,3 miljoen euro, een stijging van 28 procent. Zowat 6,1 miljoen euro kwam uit de verkoop van zaden en 3,2 miljoen euro uit de inkomsten van onderzoek en ontwikkeling. Het nettoverlies van 25,1 miljoen euro is voor 8,5 miljoen toe te schrijven aan de stopgezette activiteiten.

In 2009 wil Devgen verder groeien in India en een succesvolle introductie maken in Indonesië en op de Filippijnen. Het bedrijf mikt op een omzet van "minstens 15 miljoen euro". De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling "zullen ongeveer 10 miljoen euro" bedragen. Devgen schat dat de kaspositie op het einde van het jaar 5 miljoen euro zal bedragen. De cash burn van 19 miljoen euro gaat naar geplande investeringen en terugbetalingen van leningen.

"Het bedrijf onderzoekt op actieve wijze verschillende opties om zijn kaspositie te verstevigen en is ervan overtuigd dat het binnen afzienbare tijd voldoende kasmiddelen kan verwerven om zijn strategie verder uit te bouwen", luidt het in een persbericht.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek