Delhaize onderuit na winstwaarschuwing Wal-Mart

Wal-Mart, 's werelds grootste retailer, waarschuwt dat de winst over het vierde kwartaal, dat eind januari afloopt, onder de prognoses van het bedrijf zal blijven. Voor januari verwacht de retailer dat de inkomsten vlak zullen blijven omdat consumenten steeds meer de vinger op de knip houdt. Na de bekendmaking van het nieuws ging Delhaize op Euronext Brussel zwaar onderuit.
8 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Wal-Mart, 's werelds grootste retailer, waarschuwt dat de winst over het vierde kwartaal, dat eind januari afloopt, onder de prognoses van het bedrijf zal blijven. Voor januari verwacht de retailer dat de inkomsten vlak zullen blijven omdat consumenten steeds meer de vinger op de knip houdt. Na de bekendmaking van het nieuws ging Delhaize op Euronext Brussel zwaar onderuit.

De omzetgroei in winkels die minstens een jaar open zijn kwam in december uit op 1,7 procent, wat onder de gemiddelde analistenverwachting van 2,8 procent bleef. Voor januari hanteert Wal-Mart een verwachtingsvork van 0 tot 2 procent groei. "Het is duidelijk dat de consument opnieuw in winterslaap is weggezonken na een al bij al goed verlopen Black Friday', klinkt het bij analisten. Black Friday is de naam voor 29 november, de dag na Thanksgiving en de traditionele start van de eindejaarskoopjes in de VS.

Dat ook Wal-Mart steeds meer last krijgt van het slechte economische klimaat, is een slecht teken voor de rest van de retailsector. Wal-Mart hield in 2008 erg goed stand door uit te pakken met stevige prijsverlagingen doorheen het hele gamma. Samen met McDonald's was Wal-Mart het enig aandeel binnen de Dow Jones dat het afgelopen jaar winst kon neerzetten.

In eigen land duikt Delhaize, dat zowat twee derde van zijn omzet in de VS haalt, kort na het winstalarm 5,6 procent lager. Wal-Mart zelf duikt in de voorbeurshandel al 7 procent lager.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek