Daniel 'Danone' Carasso overleden

Daniel Carasso, de man aan wie Danone zijn merknaam te danken heeft, is zondag op 103-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het bedrijf in een communiqué bekendgemaakt. Carasso was erevoorzitter van de voedingsgroep, waarvan hij in 1929 de Franse poot oprichtte. Isaac Carasso, de vader van Daniel, had in 1919 in Spanje het merk Danone opgericht.
19 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Daniel Carasso, de man aan wie Danone zijn merknaam te danken heeft, is zondag op 103-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het bedrijf in een communiqué bekendgemaakt. Carasso was erevoorzitter van de voedingsgroep, waarvan hij in 1929 de Franse poot oprichtte. Isaac Carasso, de vader van Daniel, had in 1919 in Spanje het merk Danone opgericht.

Voor die naam liet hij zich inspireren door de voornaam van zijn zoon, 'Danon', wat in het Catalaans 'Kleine Daniel' wil zeggen. Tien jaar later, op 25-jarige leeftijd, introduceerde Daniel Carasso het merk Danone in Frankrijk, met de oprichting van de "Parijse Maatschappij van de Yoghurt Danone". In Parijs had Carasso aan het Pasteur-instituut studies in de bacteriologie gevolgd.

Door zijn uitvindingen, zoals bijvoorbeeld yoghurt met fruitsmaak, kende zijn bedrijf een groot succes. In 1973 nam Danone wereldwijd een hoge vlucht dankzij de fusie met de groep BSN. Vandaag is de groep de mondiale nummer één in verse zuivelproducten en de nummer twee in gebotteld water.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek