Cressana teelt weer waterkers voor aanmaak capsules

nieuws
"Dankzij de hulp van buren en vrienden uit de bio-wereld kunnen we opnieuw waterkers telen", zeggen Karel Van De Velde en Miriam Coessens, uitbaters van het waterkersbedrijf Cressana uit Roborst, dat begin dit jaar volledig vernield werd na een brand. Het bedrijf richtte zich oorspronkelijk op de productie van waterkers voor culinair gebruik met als afzetgebied de groothandel in biologische verswaren en de grootwarenhuisketens. Het huidige gevriesdroogde product wordt fijngemalen en verwerkt tot capsules.
20 november 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:58
"Dankzij de hulp van buren en vrienden uit de bio-wereld kunnen we opnieuw waterkers telen", zeggen Karel Van De Velde en Miriam Coessens, uitbaters van het waterkersbedrijf Cressana uit Roborst, dat begin dit jaar volledig vernield werd na een brand.

"In minder dan zes maanden tijd en ondanks de problemen met de verzekeringsmaatschappij hebben we ons bedrijf toch opnieuw kunnen opbouwen". Door de vele helpende handen van een 30-tal personen en vooral het weekendwerk op vrijwillige basis, werd de heropbouw mogelijk en is het bedrijf in een totaal vernieuwde infrastructuur startklaar voor de productie van hun kwaliteitsproduct, gevriesdroogde waterkers. "Het zal in totaal ongeveer 750.000 euro gekost hebben om de productiehal opnieuw op te bouwen en in te richten".

De huidige zaakvoerders Karel en Miriam kweken al sinds 1982 waterkers in de Zwalmstreek. "Na 23 jaar hard werken hebben we opnieuw gevochten. We wilden ons duurzaam natuurproduct voort aanbieden aan mensen met gezondheidsproblemen of als preventief middel tegen allerlei kwalijke ziektes, zoals kanker", vervolgt Karel.

Het bedrijf richtte zich oorspronkelijk op de productie van waterkers voor culinair gebruik met als afzetgebied de groothandel in biologische verswaren en de grootwarenhuisketens. Het huidige gevriesdroogde product wordt fijngemalen en verwerkt tot capsules. De universiteit van Gent is nu ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van het product. De samenwerking met enkele professoren geeft een wetenschappelijke onderbouw waardoor het gebruik van waterkers bij de behandeling van ziektes ook onder toezicht van erkende gezondheidsprofessionals kan gebeuren.

Meer informatie: Cressana

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek