Coca-Cola mag Chinese fruitsapfabrikant niet overnemen

De Chinese mededingingsautoriteiten hebben de vraag van Coca-Cola, 's wereld grootste frisdrankconcern, om de vruchtensapfabrikant Huiyuan Juice over te kunnen nemen, verworpen. Volgens het ministerie van Handel zou de overname in strijd zijn met de antimonopoliewet in China. Volgens Coca-Cola hadden de drie grootste aandeelhouders van Huiyuan, samen goed voor een belang van 66 procent, al hun toestemming verleend voor een overname. Het Franse voedingsconcern Danone bezit 23 procent van de aandelen van Huiyuan.
18 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De Chinese mededingingsautoriteiten hebben de vraag van Coca-Cola, 's wereld grootste frisdrankconcern, om de vruchtensapfabrikant Huiyuan Juice over te kunnen nemen, verworpen. Volgens het ministerie van Handel zou de overname in strijd zijn met de antimonopoliewet in China.

Coca-Cola had 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro) geboden voor Huiyuan, wat goed zou geweest zijn voor de grootste overname ooit van een Chinees bedrijf door een buitenlandse concurrent. Huiyuan is de grootste private vruchtensapfabrikant in China.

Volgens Coca-Cola hadden de drie grootste aandeelhouders van Huiyuan, samen goed voor een belang van 66 procent, al hun toestemming verleend voor een overname. Het Franse voedingsconcern Danone bezit 23 procent van de aandelen van Huiyuan.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek