nieuws

Charolais-rundvlees krijgt Europese herkomsterkenning

nieuws
Rundvlees van het Franse Charolais-rund mag voortaan verkocht worden met een beschermde Europese geografische herkomstaanduiding. De runderen worden op traditionele wijze gekweekt in de streek rond het dorpje Charolles, tussen Dijon en Clermont-Ferrand. De Commissie erkende eerder al de herkomst van meer dan 1.200 producten.
11 juli 2014  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 15:16
Lees meer over:

Rundvlees van het Franse Charolais-rund mag voortaan verkocht worden met een beschermde Europese geografische herkomstaanduiding. De runderen worden op traditionele wijze gekweekt in de streek rond het dorpje Charolles, tussen Dijon en Clermont-Ferrand. De Commissie erkende eerder al de herkomst van meer dan 1.200 producten.

De Europese Commissie heeft de aanvraag voor de Beschermde Geografische Aanduiding van de Franse 'boeuf de Charolles' goedgekeurd. Het Charolais-ras wordt in de streek rond het dorpje Charolles, aan de oostelijke rand van het Centraal Massief, op traditionele wijze gekweekt, "met respect voor de natuurlijke cycli", aldus de Commissie.

In eigen land diende de vereniging BGA BWB vzw vorig jaar een registratieaanvraag in voor de erkenning van Belgisch wit-blauw rundvlees, gesteund door uittredend minister-president Kris Peeters, die eerder al zijn steun voor het initiatief uitsprak: "Het Belgisch wit-blauw vlees is een uniek product waar we fier op moeten zijn. Een Europese erkenning zou ervoor zorgen dat de landbouwer dit product ten volle kan gaan promoten zowel in binnen- als buitenland."

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek