Canvas wijdt reportagereeks aan de aardappel
nieuwsVanaf zes december zendt Canvas een zevendelige reportagereeks uit over de aardappel, het basisingrediënt in de Vlaamse keuken. Tv-kok Jeroen Meus laat 'Dagelijkse Kost' op Eén even voor wat het is om in de rol van culinair reporter te kruipen. Meus maakt voor het programma 'De patat' een wereldreis die begint in Peru, de bakermat van de aardappel.
Het oorspronkelijke idee was een reportagereeks die in elke aflevering de geschiedenis van een ander basisvoedingsmiddel vertelt. Toen de tv-ploeg aan het onderzoek naar de aardappel begon, stelden zij vast dat dat genoeg materiaal opleverde voor een hele reeks.
Meus volgt in het nieuwe programma 'De patat' de weg die de aardappel vanuit Zuid-Amerika tot bij ons heeft afgelegd en raapt boeiende aardappelverhalen in landen als Ierland en Wit-Rusland. Zijn wereldreis start in Peru, waar de aardappel zijn oorsprong vindt. "Een Peruaanse boer teelt zo'n 200 aardappelvariëteiten en de lokale bevolking eet aardappelen van het ontbijt tot het avondmaal", vertelt Meus.
Bron: Het Nieuwsblad