Brasserieën nemen Franse boerderij over

De brasserieën Pakhuis in Gent, La Quincallerie in Brussel en Dock's café in Antwerpen kweken op een Franse boerderij verse producten.
19 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De brasserieën Pakhuis in Gent, La Quincallerie in Brussel en Dock's café in Antwerpen hebben vorig jaar gezamenlijk een boerderij overgenomen die gelegen is in het hartje van de Franse Bressestreek. Vandaar worden diverse producten aangevoerd die op het bord van hun klanten belanden.

"In deze tijd van massaproductie proberen we smaakvolle en authentieke producten aan te bieden. Daarom bouwden we een netwerk op van kwekers en leveranciers die zulke producten leveren", vertelt zaakvoerder Dimitri De Cuyper van Pakhuis in Het Nieuwsblad. De overname van de boerderij Le Devant creëert extra mogelijkheden.

"Op onze boerderij kunnen we met liefde Bresse-kippen, parelhoenen, Bayeux-scharrelvarkens, Hampshire Down-lammeren, konijnen en diverse soorten groenten, kruiden en fruit kweken. Een snuifje dragon van ginder is veel sterker dan de dragon die je hier koopt. Bovendien beschikt de boerderij over een eigen slachthuis", luidt het. Het landbouwbedrijf in kwestie beschikt over 80 hectare weilanden en bossen.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek