header.home link

Boerenbond sluit energiebeleidsovereenkomst met Vlaamse overheid

21 december 2022

Boerenbond wil zijn leden stimuleren om energie-efficiënter te werken. Daarom heeft de organisatie beslist om zijn schouders te zetten onder de energiebeleidsovereenkomst van de Vlaamse overheid. Op die manier engageren sectoren en bedrijven zich om te investeren in energie-efficiëntie, terwijl de overheid juridische stabiliteit verzekert.

Lees meer over:

“Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn meer dan ooit een speerpunt voor ons”, zo zegt Boerenbond. Om dat duidelijk te maken, heeft de landbouworganisatie ingetekend op de energiebeleidsovereenkomst (EBO) die sinds kort niet alleen open staat voor energie-intensieve bedrijven maar ook voor sectororganisaties. “Voor het eerst kunnen ook bedrijven uit de land- en tuinbouwsector toetreden tot de EBO”, klinkt het. In de praktijk gaat het voor de landbouwsector uitsluitend over (grotere) glastuinbouwbedrijven.

“Door in te tekenen benadrukt een sectororganisatie dat ze achter de EBO staat. En dat is exact wat we doen”, zegt voorzitter Lode Ceyssens. “We zijn ons bewust van de inspanningen die van onze sector verwacht worden in het kader van de klimaatdoelstellingen. Onze energetische emissies moeten tegen 2030 met 40 procent dalen ten opzichte van 2005, daar zal in het bijzonder onze glastuinbouwsector de handschoen voor moeten opnemen. Door in te tekenen in de EBO tonen bedrijven hun engagement om bij te dragen en geven we ook maatschappelijk en politiek het signaal dat de landbouw verder wil verduurzamen.”

Uitgelicht
Landelijke Gilden vraagt dat de overheid initiatieven rond energiedelen meer stimuleert, om zo de energiecrisis beter de baas te kunnen. Zelf gaat de plattelandsorganisatie al...
14 december 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek