header.home link

Boerenbond levert zaaigeld voor beursgang Biotalys

25 juni 2021

Het Gentse biotechnologiebedrijf Biotalys wil met de geplande beursgang op de beurs van Brussel tot 71 miljoen euro ophalen. De aandelen zouden op 2 juli voor het eerst op de beurs noteren, maakte Biotalys bekend. Landbouworganisatie Boerenbond laat weten dat ook zij in het bedrijf (blijven) investeren. “Zo investeren wij vanuit de Boerenbondgroep heel concreet in de toekomst van onze boeren en tuinders”, aldus voorzitter Sonja De Becker.

Lees meer over:
landbouwfolie-plastic-teelt-aardbei-1250

Biotalys ontwikkelt biologische gewasbeschermingsmiddelen om onder meer aardbeien, druiven, aubergines, aardappelen en kolen te beschermen tegen insecten, schimmels en bacteriën. Het bedrijf bestaat sinds 2013. “Van sinds de opstart participeren we in Biotalys, toen nog Agrosavfe”, zegt Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker. “De nood aan goede, effectieve en betaalbare biologische gewasbeschermingsmiddelen ter vervanging van chemische stoffen stijgt immers zienderogen. De Europese Green Deal versnelt dit proces nog meer. Vandaar het zaaigeld dat we vanuit Boerenbond leveren in dergelijke nieuwe bedrijven en ontwikkelingen.”

Vorige week heeft Biotalys aangekondigd naar de Brusselse beurs te willen trekken en extra kapitaal te willen ophalen om verdere ontwikkelingen te doen en nieuwe programma’s op te starten. “Ook in die fase zullen we via ons investeringsfonds verder onze duit in het zakje doen”, aldus Boerenbond.

Uitgelicht
Het Gentse bedrijf Biotalys – dat biologische gewasbeschermingsmiddelen produceert - trekt naar de beurs. De spin-off van het Vlaams Instituut voor Biochemie (VIB) wil daarmee...
15 juni 2021 Lees meer

Het Gents biotechnologiebedrijf zal tot 6,33 miljoen aandelen aanbieden - al zijn er nog uitbreidingsmogelijkheden - en hun prijs zal liggen tussen 7,50 en 8,50 euro. "Ervan uitgaande dat de aanbiedingsprijs zich in het midden van de prijsvork zal bevinden, zal de omvang van de beursgang liggen tussen 50,67 miljoen euro en 67,01 miljoen euro", klinkt het bij Biotalys. Aan de hoogste prijs komt dit overeen met iets meer dan 71 miljoen euro.

Het grootste deel van de opbrengst zal gebruikt worden om ‘de ontwikkeling van de bestaande pijplijn te financieren, met inbegrip van onderzoek, ontwikkeling, veldproeven, opschalen van de productie en reglementaire kosten’, zo staat in een persbericht.

Potentiële investeerders moeten wel rekening houden met een reeks risco's, zo staat in de beursplannen. Zo heeft Biotalys nog geen omzet gerealiseerd. “De vennootschap heeft sinds haar oprichting operationele verliezen, negatieve operationele kasstromen en een geaccumuleerd verlies geleden en is wellicht niet in staat om winstgevendheid te bereiken of vervolgens te handhaven”, klinkt het.

Er werd ook nog geen enkel product op de markt gebracht. Biotalys maakt zich wel op om volgend jaar een eerste product in de Verenigde Staten te lanceren.

Bron: Eigen verslaggeving / Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek