Asperge centraal in Week van de Groentestreek
nieuwsDeelnemers zullen er meer te weten komen over de teeltwijze van verscheidene groenten. Ster van al die gezonde producten is dit jaar de asperge. Daarom kunnen geïnteresseerden op de Mechelse Veilingen en in het Proefstation voor Groenteteelt ontdekken wat er met de asperges gebeurt, van in de grond tot op het bord. Er wordt ook een bloemschikwedstrijd gehouden waarbij de deelnemers asperges moeten integreren in hun creatie.
Het culinaire luik van de groenteweek speelt zich af in de restaurants van Sint-Katelijne-Waver. Daar zal zeven dagen lang een speciaal aspergemenu op de kaart staan. 'De Week van de Groentestreek' is een initiatief van de toeristische dienst van Sint-Katelijne-Waver in samenwerking met Boerenbond, de Mechelse Veilingen en enkele lokale verenigingen.(KS)
Meer informatie: Week van de Groentestreek
Bron: Belga