nieuws

Asperge centraal in Week van de Groentestreek

nieuws
De asperge staat dit jaar centraal tijdens 'De Week van de Groentestreek'. De groente zal van 4 tot 11 mei gepromoot worden tijdens uiteenlopende activiteiten in en om Sint-Katelijne-Waver. Het culinaire luik van de groenteweek speelt zich af in de restaurants van de groentegemeente bij uitstek. Daar zal zeven dagen lang een speciaal aspergemenu op de kaart staan. Het evenement is een initiatief van de plaatselijke toeristische dienst in samenwerking met onder meer Boerenbond en de Mechelse Veilingen.
25 april 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:03
De asperge staat dit jaar centraal tijdens 'De Week van de Groentestreek'. De groente zal van 4 tot 11 mei gepromoot worden tijdens uiteenlopende activiteiten in en om Sint-Katelijne-Waver. Het project kadert in een nationale campagne van Boerenbond om het grote publiek opnieuw warm te maken voor topproducten uit eigen streek. De week start op zondag aan de Mechelse Veilingen. Van daaruit vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes die leiden langs lokale tuinbouwbedrijven.

Deelnemers zullen er meer te weten komen over de teeltwijze van verscheidene groenten. Ster van al die gezonde producten is dit jaar de asperge. Daarom kunnen geïnteresseerden op de Mechelse Veilingen en in het Proefstation voor Groenteteelt ontdekken wat er met de asperges gebeurt, van in de grond tot op het bord. Er wordt ook een bloemschikwedstrijd gehouden waarbij de deelnemers asperges moeten integreren in hun creatie.

Het culinaire luik van de groenteweek speelt zich af in de restaurants van Sint-Katelijne-Waver. Daar zal zeven dagen lang een speciaal aspergemenu op de kaart staan. 'De Week van de Groentestreek' is een initiatief van de toeristische dienst van Sint-Katelijne-Waver in samenwerking met Boerenbond, de Mechelse Veilingen en enkele lokale verenigingen.(KS)

Meer informatie: Week van de Groentestreek

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek