header.home link

Agridagen gaan niet door in maart, uitstel naar mei wordt overwogen

14 januari 2022

De Agridagen in Ravels zullen niet doorgaan op 4, 5 en 6 maart. “De huidige coronasituatie is te onzeker en de kans op een normale beurs lijkt momenteel heel klein”, zegt beurscoördinator Gunther De Mey. Wel wordt aan de exposanten gevraagd of er interesse is om de beurs te verplaatsen naar 20 tot 22 mei.

Lees meer over:
Agridagen 2020 sfeerbeeld

Het is met spijt in het hart dat de organisatoren van de Agridagen deze beslissing moesten nemen. “Maar we moeten onze verantwoordelijkheid tegenover de sector opnemen en rekening houden met het welzijn van de bezoekers, exposanten en medewerkers”, stelt De Mey. “Heel wat van onze exposanten hebben het vandaag al niet gemakkelijk om het dagelijks werk rond te krijgen door alle besmettingen en quarantaines, om dan in een lopende pandemie de brede landbouwsector bij elkaar te brengen, terwijl, dat gaat gewoon niet.”

Bovendien heeft AgriBevents, de organisatie achter onder meer de Agridagen, steeds gesteld dat de beurs alleen zou plaatsvinden als ze quasi normaal kan doorgaan en met de huidige maatregelen is dat onmogelijk. “Als beurs vallen we onder het handelsprotocol, wat betekent dat we maar 1 bezoeker per vierkante meter mogen toelaten en dat de bezoekers zich maximaal per 2 mogen verplaatsen. Op de standen zelf zou dan het horecaprotocol gelden waarbij bezoekers verplicht aan tafel moeten zitten. Voor een netwerkbeurs als de onze is het niet werkbaar om die voorwaarden te volgen”, legt De Mey uit.

Als er voldoende enthousiasme is voor een uitgestelde beurs en als ze op een quasi normale manier kan doorgaan, dan gaan we voor een mei-editie

Gunther De Mey - Event manager AgriBevents

Zelf had de organisatie nog iets langer kunnen wachten om de knoop door te hakken over het al dan niet doorgaan van de beurs, maar het wil haar 250 exposanten niet op kosten jagen. Agridagen zal dan ook geen inschrijvings- of administratiekosten aanrekenen. “Onze beursvloer was al voor meer dan 95 procent ingevuld. Het feit dat wij in een uiterst onzekere periode kunnen rekenen op het engagement van zoveel bedrijven, steekt ons als organisatie een hart onder de riem”, klinkt het.

Agridagen 2020 seminarie

Omdat heel wat firma’s aangegeven hebben dat er nood is aan een contactmoment voor de sector, wil Agridagen onderzoeken of er een draagvlak is bij de exposanten om de beurs te verplaatsen naar het weekend van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei. “Bij de keuze van die datum hebben we proberen rekening houden met tal van factoren, zoals het voorjaarswerk op het veld, de examenperiode van studenten, enz.”, aldus De Mey. “Als er voldoende enthousiasme is voor een uitgestelde beurs en als ze op een quasi normale manier kan doorgaan, dan zullen we dus voor de eerste keer een mei-editie hebben van de Agridagen.” De organisatie wil op korte termijn de knoop hierover doorhakken.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Agridagen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek