Toch vogelgriepdode ondanks maatregelen in Vietnam

In het noorden van Vietnam is een 23-jarige vrouw overleden nadat ze in contact is gekomen met het H5N1-virus. Ze is dit jaar het eerste dodelijke slachtoffer van het vogelgriepvirus in het land, aldus medische bronnen. Dit nieuwe geval brengt het totaal aantal doden door vogelgriep op 53 in Vietnam. Sinds begin deze maand mag in de hoofdstad Hanoi geen pluimvee meer vervoerd worden per fiets of bromfiets.
23 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:47
Lees meer over:

In het noorden van Vietnam is een 23-jarige vrouw overleden nadat ze in contact is gekomen met het H5N1-virus. Ze is dit jaar het eerste dodelijke slachtoffer van het vogelgriepvirus in het land, aldus medische bronnen. Dit nieuwe geval brengt het totaal aantal doden door vogelgriep op 53 in Vietnam.

Eerder dit jaar werd Vietnam al opgeschrikt door H5N1 toen een 8-jarig meisje uit de noordelijke provincie Thanh Hoa geïnfecteerd raakte na het eten van eenden en kippen die op de ouderlijke boerderij waren grootgebracht. Het meisje herstelde van de infectie. In het uiterste zuiden van Vietnam werden enkele weken geleden nog honderden eenden positief getest op het vogelgriepvirus.

Om Hanoi virusvrij te houden, heeft het stadsbestuur beslist dat het aangevoerde pluimvee enkel nog met speciaal daartoe uitgeruste vrachtwagens mag getransporteerd worden. Bovendien moeten de producten gecertificeerd zijn door de lokale autoriteiten op het vlak van dierengezondheid.

Of de maatregel effectief zal worden nageleefd, is koffiedik kijken. Hanoi is zeer uitgestrekt en telt in totaal zes miljoen inwoners. Bovendien is voor vele miljoenen Vietnamezen de bromfiets het belangrijkste vervoermiddel. Tot hiertoe heeft het vogelgriepvirus wereldwijd aan 255 mensen het leven gekost. Het merendeel van de slachtoffers viel te betreuren in Indonesië.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek