Mechelse Veilingen pakken uit met extra zoete paprika
nieuwsIn de winkelrekken vindt de consument groene, rode, gele en oranje paprika's. De meeste exemplaren smaken zoet, met uitzondering van de groene variant. "Een groene paprika koopt men voor zijn scherpere smaak", zegt Bert Stas, woordvoerder van de Mechelse Veilingen. De klassieke groene paprika is de onrijp geplukte vrucht van een rode en sporadisch ook van een gele paprika. Dolceverder is daarentegen een authentiek groen ras.
"Daarom smaakt deze nieuwe paprika niet scherp. Hij is zelfs de zoetste van de hele familie. De gele en rode paprika's noteren immers brixwaarden tussen zes en zeven. Dolceverde haalt moeiteloos een brixwaarde van acht", zegt Stas. De groene paprika werd woensdag voor het eerst op de veiling aangevoerd door teler Peter Bartels (zie foto) uit Rumst.
De Flandria Specialty Street blijft dus groeien. Niet zo lang geleden werden ook het kerstrostomaatje CherryStar en de kropsla met aardkluit gelanceerd. Het gamma telt intussen al negen opvallende tomaten, waaronder de roze Sweet pink en de bruine Kumato.(KS)