"Individuele begeleiding blijft prioriteit bij Mestbank"

De Mestbank belooft om net zoals vorig jaar ook in 2009 "resoluut de kaart te trekken van begeleiding en advies", zo luidt het in een persbericht.
7 januari 2009  – Laatste update 4 april 2020 14:46
Lees meer over:

De Mestbank belooft om net zoals vorig jaar ook in 2009 "resoluut de kaart te trekken van begeleiding en advies", zo luidt het in een persbericht. Zo biedt de instelling in de aanloop naar het nieuwe bemestingsseizoen drie rekenprogramma's aan.

De lancering van die rekenprogramma's zal gebeuren tijdens Agriflanders, op de stand van VLM. Ze worden gratis ter beschikking gesteld van de landbouwers en er worden tijdens de beurs ook praktijksessies georganiseerd. "Die programma's zullen voor heel wat landbouwers een grote hulp betekenen in hun dagelijkse bedrijfsvoering", zegt communicatieverantwoordelijke Marian Blondeel van de Mestbank. 

In het voorjaar van 2009 wil de Mestbank opnieuw de focus leggen op het opstellen en invullen van een bemestingsplan en -register. Dat is niet alleen verplicht voor bepaalde bedrijven, maar is daarnaast voor elke land- en tuinbouwer een nuttig instrument om op een oordeelkundige manier de bemesting te plannen en op te volgen, luidt het. Verder gaat de Mestbank de komende maanden ook zijn aandacht toespitsen op de voorjaarsstaalnames in het kader van de derogatie, de verhoogde bemesting in de tuinbouw en de grondloze landbouw.

De Mestbank wil boeren en tuinders begeleiden en adviseren om samen met hen hun bedrijfsvoering en bemestingsbeheer te optimaliseren, benadrukt Blondeel. De woordvoerster herhaalt ook dat landbouwers daarvoor steeds terecht kunnen bij de BAS-cellen van de Mestbank.

 

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek