H5N1 maakt nieuwe slachtoffers in China

Een vrouw uit het oosten van China is overleden nadat ze besmet raakte met vogelgriep. Een meisje van twee jaar oud uit het noorden van het land verkeert in kritieke toestand. Nadat het in China bijna een jaar lang windstil bleef inzake vogelgriep, werden de voorbije twee weken drie besmettingen met het dodelijke H5N1-virus opgetekend.
19 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:46
Lees meer over:

Een vrouw uit het oosten van China is overleden nadat ze besmet raakte met vogelgriep. Een meisje van twee jaar oud uit het noorden van het land verkeert in kritieke toestand. Nadat het in China bijna een jaar lang windstil bleef, werden de voorbije twee weken drie besmettingen met vogelgriep opgetekend.

Een 27-jarige vrouw uit Jinan, de hoofdstad van de provincie Shandong, raakte twee weken geleden besmet en overleed zaterdag. Een peuter uit de noordelijke provincie Shanxi is er intussen erg aan toe. Eerder deze maand trof het vogelgriepvirus een vrouw in de provincie Hebei, die de hoofdstad Peking omringt. In de nasleep van dit voorval voerden de Chinezen noodinspecties uit op lokale kippenmarkten, maar nergens werd het vogelgriepvirus aangetroffen.

Wereldwijd is China het land met de grootste pluimveestapel. De honderden miljoenen kippen die in kleine achtertuintjes gehouden worden, bemoeilijkt de bestrijding van vogelgriep. De OIE liet de voorbije dagen nog verstaan dat de Chinese regering een vergoeding moet overwegen voor boeren die vrijwillig besmettingen aanmelden. Veel kippenhouders zouden dit niet doen omdat ze vrezen dat hun veestapel preventief zal afgeslacht worden zonder dat er sprake is van een financiële compensatie.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek