Antwerpen: rijkswacht tevreden over boze boeren

De Rijkswacht noemt zich 'uiterst tevreden' over de manier waarop de betogende boeren zich in Antwerpen aan de gemaakte afspraken hebben gehouden.
21 september 2000  – Laatste update 4 april 2020 14:25
De Rijkswacht noemt zich 'uiterst tevreden' over de manier waarop de betogende boeren zich in Antwerpen aan de gemaakte afspraken hebben gehouden. "De enige hinder voor het verkeer was dat er een 13-tal tractoren in colonne van en uit Aartselaar naar het Provinciehuis zijn gereden", zegt een woordvoerder. "En die rijden nu eenmaal geen 120 km/u."

Het aantal betogers wordt door de Rijkswacht geschat op 'goed 150'. Andere bronnen spreken van 300. Zij voerden aan het Provinciehuis aan de Elisabethlei actie tegen de hoge dieselprijzen en klaagden het Vlaamse landbouwbeleid aan.

Een delegatie had een onderhoud met Provinciegouverneur Paulus over hun eisen. Provinciaal voorzitter van de Boerenbond, Peter Broeckx, noemde het "een positief gesprek. Gouverneur Paulus heeft zich geëngageerd dat hij onze zorgen zal overmaken aan de Vlaamse en federale overheden. Wij voelen ons door hem gesteund".

Rond de middag reden de boeren naar de Jan Van Rijkwijcklaan en de Binnensingel en zo richting Aartselaar. Met de tractoren blokkades opstellen zagen ze niet zitten. "De mensen hebben de jongste dagen al genoeg geleden onder dergelijke acties", zegde een boerin uit Herentals.

Wie niet gemotoriseerd was, trok de binnenstad in. Ook daar werden geen ongeregeldheden gemeld. Aan het Provinciegebouw hadden zich een 100-tal rijkswachters opgesteld, maar zij moesten nooit tussenbeide komen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek