header.home link

8,5 miljoen euro voor vergroening Vlaamse Rand

12 juli 2021

De Vlaamse regering trekt 8,5 miljoen euro uit voor een verdere vergroening van de Vlaamse Rand. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Lees meer over:

In 2011 ontwikkelde de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) een langetermijnvisie om, samen met 19 gemeenten uit de Vlaamse Rand, te investeren in de open ruimte rond Brussel. In een eerste fase werd 8,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de landinrichtingsplannen 'Molenbeekvallei Sint-Genesius-Rode', 'Hooghof', 'IJsevallei' en 'Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen'. Die projecten zijn in uitvoering.

De regering trekt nu 8,5 miljoen uit voor de opstart van de tweede fase. Samen met het restbedrag uit de eerste fase komt er zo 10,5 miljoen euro vrij om in te zetten op de verdere groene ontwikkeling van de regio.

De middelen van de tweede fase worden verdeeld over vijf projecten. Een eerste daarvan zijn de zogenoemde 'Uitvoeringsinitiatieven'. Daarin worden middelen beschikbaar gesteld voor kleinere initiatieven, waarbij lokale overheden of organisaties zorgen voor de uitvoering.

De vier andere projecten zijn 'Landinrichting Woluwe-Trawool-Floordambos', 'Landinrichting Groene Noordrand', 'Landinrichting Noskoem' en 'Landinrichting Zuunbeek-Vogelenzangbeek'.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek