Wie wordt De Strafste Boerin van Vlaanderen?

PlattelandsTv gaat de komende maanden op zoek naar ‘De Strafste Boerin’. “Vijf jaar nadat de laatste Schoonste Boerin werd verkozen, willen we dit idee van onder het stof halen”, legt Diederik De Clercq, algemeen manager van PlattelandsTv uit. “De winnares moet een echte ambassadrice voor de sector worden.”

19 april 2022  – Laatste update 19 april 2022 18:36
Lees meer over:
strafsteboerin2022

Twintig jaar geleden, in 2002, werd voor de eerste keer de verkiezing van de Schoonste Boerin van Vlaanderen georganiseerd. Acht edities lang streden vrouwen actief in de land- en tuinbouw voor de titel van Schoonste Boerin. Een missverkiezing was het zeker niet, want de vrouwen moesten meer kunnen dan alleen maar mooi zijn. Mondigheid, spontaniteit, charisma, présence én een weldoordachte kijk op de land- en tuinbouwsector waren de categorieën waarop de boerinnen werden beoordeeld.

Door een gebrek aan sponsors werd de negende editie van de Schoonste Boerin-verkiezing in 2019 afgeblazen. Daarmee leek Mieke Verniest uit Zwalm zich de laatste ambassadrice van de land- en tuinbouwsector te mogen noemen, maar daar komt met het initiatief van PlattelandsTv verandering in. Het kan daarbij rekenen op de steun van Boerenbond en NewHolland. Al krijgt ‘De Strafste Boerin’ ook een eigen nieuwe invulling. Zo zal de zoektocht vanaf het eind van de zomer tien weken lang te volgen zijn op de digitale zender.

“Maar eerst zoeken we kandidates”, legt Diederik De Clercq uit. De basisvoorwaarden zijn eenvoudig. Vrouwen van minimum 18 jaar die landbouwer zijn in hoofd- of bijberoep of inwonend bij een landbouwer in hoofd- of bijberoep kunnen zich kandidaat stellen. “Maar we vragen ook meer. Zo moeten de kandidates met hart en ziel leven voor het eigen bedrijf, maar tegelijk moeten ze ook verder kunnen kijken dan de poort van het eigen erf. Het is belangrijk dat ze alle land- en tuinbouwers door dik en dun willen verdedigen.”

De kandidates moeten zich 3 dagen vrijmaken voor opnames, twee keer op locatie in de Vlaamse Ardennen (juni en oktober) en één opnamedag op hun eigen bedrijf (juli). Voor de uiteindelijke drie finalisten komt daar nog een extra halve dag bij op hun eigen bedrijf begin november. Iedereen kan die zoektocht volgen op PlattelandsTv vanaf het einde van de zomer. In november weten we wie de nieuwe ambassadrice van de land- en tuinbouwsector wordt.

Ben je zelf kandidaat of wil je iemand inschrijven? Dat kan nog tot en met 15 mei op de website van ‘De Strafste Boerin 2022’.

Mieke Verniest uit Zwalm is de nieuwe Schoonste Boerin
Uitgelicht
Na een wervelende verkiezingsshow op Agriflanders, met een werkelijk uitzinnig publiek, is Mieke Verniest zaterdagavond verkozen tot de nieuwe Schoonste Boerin van Vlaanderen....
15 januari 2017 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek