nieuws

Voedingsindustrie in de pas met Kyoto-protocol

nieuws
De Belgische voedingsindustrie heeft reeds de doelstelling van het Kyoto-protocol gehaald, aangezien haar energieverbruik met 9 procent is gedaald sinds 1990. Dat stelde FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie, donderdag in een persbericht bij de publicatie van het tweede milieurapport van de voedingsindustrie.
11 december 2003  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:53
De Belgische voedingsindustrie heeft reeds de doelstelling van het Kyoto-protocol gehaald, aangezien haar energieverbruik met 9 procent is gedaald sinds 1990. Dat stelde FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie, donderdag in een persbericht bij de publicatie van het tweede milieurapport van de voedingsindustrie.

In 2001 heeft de hele voedingsindustrie 184 miljoen euro aan het milieu besteed, aldus FEVIA, die nog enkele initiatieven benadrukt die de afgelopen drie jaar werden genomen om de bedrijven te sensibiliseren en te helpen in het kader van het milieu.

Bij die initiatieven hoort de opstelling van een preventieplan inzake verpakking en verpakkingsafval, en het toepassen van een "Code van goede praktijk" voor het gebruik van slib in de landbouw.

Het Kyoto-protocol, in december 1997 aangenomen om de strijd aan te gaan tegen de klimaatverandering, legt aan industrielanden uitstootbeperkingen op voor gassen die het broeikaseffect versnellen.

Lees ook: geVILT: Vlaamse landbouw vermindert uitstoot broeikasgassen

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek