VLAM wil bio-ondernemers in de kijker zetten met nieuwe award

Het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM) wil bio-bedrijven in het zonnetje zetten en innovaties op het gebied van biologisch ondernemen stimuleren en komt met de BioVLAM award. Bedrijven kunnen tot 11 april hun bio-concept indienen en in mei worden de vijf beste concepten gekozen. Eén van hen wordt in september vervolgens de bio-ambassadeur van Vlaanderen.

10 februari 2021  – Laatst bijgewerkt om 11 februari 2021 8:27
Lees meer over:
BioVlam

“Wij willen met deze nieuwe prijs bio-ondernemers en projecten in de kijker zetten”, vertelt VLAM-woordvoerder Liliane Driesen. De genomineerden en prijswinnaar kunnen zich verheugen op de nodige media-aandacht, wat kan bijdragen aan extra succes van hun activiteiten. "Anderzijds willen we hiermee ook andere ondernemers aan het denken zetten”, vervolgt Driesen.

Bedrijven kunnen tot 11 april hun biologische concept indienen via www.biovlam.be. Evy De Kock, die namens VLAM bij het project betrokken is, benadrukt dat de scope heel breed is. “Elke bio-ondernemer met een passie voor biologisch, die vernieuwend werkt en denkt, mag meedoen.”

Van telers tot winkelconcepten

VLAM verwacht inzendingen die eruit springen op het gebied van teeltechniek. Denk bijvoorbeeld aan een biologische manier van onkruidbestrijding of het telen van nieuwe soorten groenten. Maar ook duurzame bedrijfsmodellen, zoals een concept rond voedselverlies of duurzame verpakkingen, kunnen meedingen naar de hoofdprijs.

Daarnaast zijn ook inzendingen welkom op het gebied van korte keten, circulaire economie of een vernieuwend winkelconcept. Maar het kunnen ook projecten op sociaal gebied zijn, benadrukt De Kock. “Denk aan initiatieven op het gebied van personeelsbeleid of sociaal ondernemen, zoals zorgboerderijen of burgerparticipatie.”

In mei worden de vijf genomineerden door een jury bekendgemaakt en in het najaar wordt uit hun midden de eerste winnaar van de BioVLAM award bekend gemaakt.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek