header.home link

VILT zoekt een junior redacteur

20 september 2022

Heb je een passie voor voeding en landbouw? Heb je een vlotte pen en wil je de boer op gaan om verhalen uit de sector te sprokkelen? Dan ben jij mogelijk de geknipte redacteur voor www.vilt.be en coördinator voor VILT TeeVee.  

Over landbouw geraak je nooit uitgeschreven. Dat komt door de vele raakvlakken met andere beleidsdomeinen, maatschappelijke uitdagingen en sectoren, denk maar aan technologie, klimaat, water, ruimtelijke ordening, enz. Zelf bij zwerfvuil en mobiliteit vind je een landbouw-specifieke invalshoek. Vandaag is landbouw dan ook een alomtegenwoordig nieuwsitem. Wie motiveert dat om een bevoorrecht waarnemer en verslaggever te worden?

“Wij zoeken een veelzijdig junior redacteur”, vertelt directeur Griet Lemaire. “Ervaring is geen must, we bieden je de kans om te groeien in je job. Journalistieke drive en een proactieve aanpak zijn belangrijke eigenschappen. Naast snelle nieuwsgaring breng je op termijn ook diepere duiding bij actuele landbouwthema’s. Daarnaast zet je je schouders onder VILT TeeVee, het programma van VILT op de televisiezender PlattelandsTV. Daarnaast help je ook de strategie voor sociale media vorm te geven.”

Wie op zoek is naar een boeiende job in de landbouwjournalistiek waar er veel ruimte is voor eigen initiatief, kan nog solliciteren tot en met 5 oktober. “Bij VILT komt je terecht in een klein maar gemotiveerd en creatief team waarin je de kans krijgt om je eigen accenten te leggen en je journalistieke vaardigheden verder te ontwikkelen”, aldus de directeur.

Interesse?

Aarzel niet en stuur uiterlijk 3 oktober 2022 je motivatiebrief met cv naar griet@vilt.be. Als je kandidatuur weerhouden wordt, zal je uitgenodigd worden voor een selectieproef en een sollicitatiegesprek.

Voor meer info over de job en de organisatie, kan je contact opnemen met directeur Griet Lemaire (0473 59 41 39, griet@vilt.be). Neem zeker ook een kijkje op de website www.vilt.be en het Vimeo-kanaal van VILT TeeVee (https://vimeo.com/user28865927).

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek