UITNODIGING: Hoe kijkt de Vlaming naar landbouw?

Is de omvang van de Vlaamse veestapel te groot? Produceert landbouw steeds meer met respect voor milieu? En mag de overheid vergunningen van landbouwbedrijven die een te grote impact op natuur hebben, stopzetten? Het zijn een aantal van de vele vragen die de UGent, in opdracht van VILT, heeft voorgelegd aan een panel van 800 Vlamingen. Benieuwd naar hun antwoord? Wij nodigen 30 lezers uit op de exclusieve voorstelling van de resultaten.

30 juni 2023  – Laatst bijgewerkt om 30 juni 2023 15:16
Lees meer over:

Al sinds 1997 laat VILT elke vijf jaar een studie uitvoeren naar het imago van de Vlaamse land- en tuinbouw. Dat levert bijzonder interessante inzichten doorheen de tijd op. Waar nog bijna de helft van de Vlamingen een negatief tot zeer negatief beeld had over landbouw in 1997, verbeterde dat gaandeweg. Tot de laatste studie uit 2017. Toen boerde het imago lichtjes achteruit, al bleef het op een relatief hoog niveau.

Uitnodiging v3

De studie koppelt niet alleen terug naar het verleden, maar werpt ook een blik op de landbouw van de toekomst. Daarnaast wordt ook gepeild naar de mening van de Vlaming over bijzonder actuele thema’s, zoals stikstof, schaalvergroting, productie van groene energie, enz. Dat alles wordt gekoppeld aan consumentengedrag en socio-demografische gegevens als leeftijd, opleiding, woonplaats, enz.   

Wij nodigen onze lezers uit om de voorstelling van de resultaten van op de eerste rij mee te maken. Op dinsdag 4 juli vertellen UGent-professor Gino Verleye en onderzoekster Vera Kornelis alles wat ze te weten zijn gekomen over het beeld dat Vlamingen hebben over landbouw. Daarna neemt professor Jonathan Holslag (VUB) ons mee in een boeiende uiteenzetting over de impact van de geopolitieke veranderingen op landbouw en hoe de consument kan meegenomen worden in het verhaal.

Wil je erbij zijn? Dat kan! VILT geeft de kans aan zijn lezers om aanwezig te zijn op dit event en afsluitend na te praten bij een hapje en een drankje. Wees er snel bij want de plaatsjes zijn beperkt!

Plaats van afspraak: Speelboerderij Ravot, Nieuwstraat 15 in Glabbeek

Imago van de Vlaamse land- en tuinbouw
Uitgelicht
"Landbouwsector moet meer proactief communiceren"
11 december 2017 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek