Tuincentrum Floralux neemt Duits vogelpark over

Tuincentrum Floralux uit Dadizele neemt het Duitse vogelpark Walsrode over. "Mits enkele investeringen, onder meer in betere marketingcampagnes, willen we het bezoekersaantal optrekken van 300.000 naar 500.000 per jaar", luidt het bij zaakvoerder Kris Carrein. Het Duitse vogelpark is naar verluidt het grootste vogelpark in zijn soort ter wereld.
1 april 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Tuincentrum Floralux uit Dadizele neemt het Duitse vogelpark Walsrode over. "Mits enkele investeringen, onder meer in betere marketingcampagnes, willen we het bezoekersaantal optrekken van 300.000 naar 500.000 per jaar", luidt het bij zaakvoerder Kris Carrein. Het Duitse vogelpark is naar verluidt het grootste vogelpark in zijn soort ter wereld.

Op een domein van 36 hectare biedt het onderdak aan vierduizend vogels en zeshonderd verschillende soorten. Walsrode is een belangrijke toeristische attractie voor de noordelijke deelstaat Nedersaksen en bevindt zich midden in de driehoek tussen Hamburg, Bremen en Hannover. 

Floralux bereikte een overeenkomst met de vroegere aandeelhouder, de familie Ahrens, die door de dalende bezoekersaantallen en een gebrek aan budgetten voor marketing niet afkerig stond tegen een overname. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. 

"Floralux wil als nieuwe eigenaar een extra impuls geven aan het vogelpark", aldus Carrein. "Het goede imago, de jaarlijkse bezoekersstroom en de ontzettende rijkdom aan vogels doen ons geloven dat er nog veel groeipotentieel in Walsrode zit. Commercieel willen we ook nieuwe initiatieven ontplooien. We zullen er vanzelfsprekend ook bloemen en planten verkopen. Er zijn ook plannen voor de oprichting van een wetenschappelijk kweekcentrum voor vogels".

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek