Tomatenkwekerij Stoffels bvba wint diversiteitsprijs

Het tomatenbedrijf van Paul Stoffels uit Rijkevorsel heeft de Jobkanaalprijs Diversiteit gewonnen. Deze prijs beloont ondernemingen die op innovatieve wijze werk maken van diversiteit in hun personeelsbeleid. De jury loofde Stoffels voor de manier waarop hij verscheidene kansengroepen, zoals allochtonen en vijftigplussers, inschakelt op zijn bedrijf.
18 februari 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:14
Lees meer over:

Het tomatenbedrijf van Paul Stoffels uit Rijkevorsel heeft de Jobkanaalprijs Diversiteit gewonnen. Deze prijs beloont ondernemingen die op innovatieve wijze werk maken van diversiteit in hun personeelsbeleid en zo een voorbeeldrol spelen naar andere ondernemingen toe. De jury loofde Stoffels voor de manier waarop hij verscheidene kansengroepen, zoals allochtonen en vijftigplussers, inschakelt op zijn bedrijf.

De diversiteitsprijs werd voor de vierde keer uitgereikt door Jobkanaal, een initiatief van de werkgeversorganisaties Unizo, VOKA, VKW en Verso. De jury maakte een onderscheid tussen kleine ondernemingen (minder dan 50 werknemers), grote ondernemingen (meer dan 50 werknemers) en social-profit ondernemingen. De winnaars krijgen adviescheques rond personeelsbeleid en mogen een jaar lang het logo ‘Winnaar Jobkanaal Diversiteitsprijs 2011’ gebruiken in hun communicatie.

In de categorie ‘kleine ondernemeningen’ ging de prijs naar Paul Stoffels die een tomatenbedrijf in Rijkevorsel runt. Het bedrijf stelt drie mensen met een handicap te werk en bij de 40 voltijdse arbeidskrachten zijn 34 personen van allochtone afkomst. In de zomer worden 35 extra mensen ingeschakeld, onder wie 28 allochtonen. De meeste onder hen zijn afkomstig uit Roemenië, verscheidene Afrikaanse landen en uit Bangladesh. Ook vijftigplussers kunnen aan de slag bij Stoffels.

“Deze prijs is niet alleen plezant voor ons bedrijf, maar voor de hele tuinbouwsector. Die kampt nog te vaak met een negatief imago”, reageert Paul Stoffels in de Gazet van Antwerpen. “We doen veel inspanningen om alles voor ons personeel in goede banen te leiden. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor een communicatie in de eigen taal en als dat niet mogelijk is, dan werken we met pictogrammen. Onze aanpak werpt vruchten af, want verschillende allochtonen zijn bij ons doorgegroeid naar hogere functies.”

Stoffels helpt zijn personeel ook met de administratieve rompslomp. “We trekken tijd uit om hen te helpen zoeken naar een huis of een school voor de kinderen. Eigenlijk zijn we een beetje een ombudsdienst”, klinkt het. Dat kan de Roemeen Florin Paius beamen. “Toen we vanuit Nederland naar hier kwamen, kreeg ik op dit bedrijf een uitstekende job met een goed loon. We wonen hier in de buurt en onze kinderen lopen school in Turnhout. We hebben het hier naar onze zin”, getuigt Paius.

In 2009 kaapte het Waarschootse sierteeltbedrijf Sylva van Marc Van Hulle de prijs in de wacht.

Meer info: Bekijk op de website van Jobkanaal de reportage over Stoffels bvba.

Bron: Gazet van Antwerpen/Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek