Ternat staakt beroepsprocedure tegen biogasproject

Nadat het provinciebestuur vorige week al het licht op groen zette voor de nieuwe milieuvergunning van landbouwer Rudy Bayens uit Ternat, heeft nu het Ternatse schepencollege beslist om haar beroep tegen de bouwvergunning voor een biogasinstallatie op te geven. Boer Bayens, die zijn plannen meer dan twee jaar lang gedwarsboomd zag door de gemeente en buurtbewoners, kan beginnen dromen van de eerste bouwwerken.
21 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Nadat het provinciebestuur vorige week al het licht op groen zette voor de nieuwe milieuvergunning van landbouwer Rudy Bayens uit Ternat, heeft nu het Ternatse schepencollege beslist om haar beroep tegen de bouwvergunning voor een biogasinstallatie op te geven. Hoewel het lokale buurtcomité haar verzet niet staakt, mag Bayens beginnen dromen van de eerste bouwwerken.

Ronald Parys, de burgemeester van Ternat, had eerder al aangekondigd dat hij de beroepsprocedure bij minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen zou laten vallen indien het provinciebestuur de milieuvergunning goedkeurde. "Onze grootste bekommernis waren de mobiliteits- en veiligheidsproblemen, en ook de lawaai- en geurhinder die de installatie zou veroorzaken", zegt Parys in Het Laatste Nieuws.

"Maar nu de provincie met het uitreiken van de milieuvergunning duidelijk maakt dat die bezorgdheid nergens voor nodig is, leggen we ons bij de beslissing neer. Als gemeente zien wij ons wel verplicht om het reilen en zeilen rond de biogasinstallatie zeer grondig op te volgen en melding te maken van eventuele overlast", aldus de burgemeester.

Bayens slaakt een zucht van opluchting want eindelijk is hij op het vlak van vergunningen helemaal in orde om de bouw van zijn installatie aan te vatten. "Ik blijf voorzichtig, maar heb wel het gevoel dat ik binnenkort mag beginnen bouwen", luidt het. Het lokale actiecomité laat weten dat ze haar verzet nog altijd niet opgeeft.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek