Tejater De Orchidee voert naoorlogse kustvissers op

Vesch, West-Vlaams voor vis, is de nieuwe voorstelling van Tejater De Orchidee uit Tielen. Vijf acteurs portretteren vissers en hun vrouwen uit de jaren '50 en '60.
14 november 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:10
Lees meer over:

Vesch, West-Vlaams voor vis, is de nieuwe voorstelling van Tejater De Orchidee uit Tielen. Het stuk speelt zich af in het milieu van de kustvissers in de jaren '50 en '60. In verschillende fragmenten vertellen vissers, hun vrouwen en collega's over hun angst, hoop, liefde en verse vis. Nog te zien tot eind november.

Vesch, West-Vlaams voor vis, speelt zich af in het milieu van de kustvissers rond de periode 1950-1960, toen er van moderne communicatiesystemen nog niet veel sprake was en vissers voor meerdere weken van huis waren.Om het wereldje van de vis en de omgeving van de vissers nog beter te begrijpen, lieten de vijf acteurs en regisseur Nathalie Roymans niets aan het toeval over.

"Het verhaal speelt zich af in een vismijn aan de Belgische kust", vertelt Staf Smets, één van de acteurs. We laten het vissersleven zien zoals het is. Ter voorbereiding trokken we naar de kust en ondervroegen we een aantal mensen, onder wie iemand die sinds zijn veertiende op zee heeft gezeten".

Het stuk loopt nog elk weekend van november op de zolder van De Orchidee in Tielen. Meer informatie: www.deorchidee.be.

Bron: Gazet van Antwerpen/eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek