Sloop van woningen in centrum van Doel hervat

Een aannemer heeft dinsdag in opdracht van de Maatschappij Linkerscheldeoever geprobeerd de sloop van enkele woningen in Doel-centrum te hervatten. Actievoerders hebben een tijd lang de werf bezet. Volgens het actiecomité Doel 2020 gebeuren de sloopwerken totaal onaangekondigd en willekeurig. Tot op heden zijn reeds 62 woningen gesloopt in Doel-centrum. De Maatschappij Linkerscheldeoever beschikt nog over 36 geldige sloopvergunningen.
27 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Een aannemer heeft dinsdag in opdracht van de Maatschappij Linkerscheldeoever geprobeerd de sloop van enkele woningen in Doel-centrum te hervatten. Actievoerders hebben een tijd lang de werf bezet. Volgens het actiecomité Doel 2020 gebeuren de sloopwerken totaal onaangekondigd en willekeurig.

Het eerste gebouw dat werd afgebroken, is het vroegere restaurant Saeftinghe. "Uitgerekend een gebouw dat de kunstenaarsgemeenschap van Doel graag had opgeknapt voor tentoonstellingen en evenementen. Het is geen toeval dat men hier start met de afbraakwerken", zegt Jan Creve van Doel 2020.

Volgens de Maatschappij Linkerscheldeoever wordt enkel het sloopplan voor Doel verder uitgevoerd, zoals beslist door de Vlaamse regering op 23 maart 2007. Tot op heden zijn reeds 62 woningen gesloopt in Doel-centrum. De Maatschappij Linkerscheldeoever beschikt nog over 36 geldige sloopvergunningen. "Zowel de rechtbank van Dendermonde als de Raad van State hebben in verschillende procedures de Maatschappij toegelaten om de sloopwerken verder te zetten", benadrukt directeur Daan Schalck.

Intussen is ook een akkoord bereikt met de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij om 26 sociale woningen in der minne te verwerven. Alle huurders van deze sociale woningen kunnen in andere sociale woningen in de omgeving terecht. De Maatschappij Linkerscheldeoever wijst tot slot op een recente enquête waaruit bleek dat de grote meerderheid van de oorspronkelijke Doelenaars vindt dat de sloopwerken moeten doorgaan.

Volgens Doel 2020 heeft deze bevraging geen enkele waarde. "Wie zijn huis in der minne heeft verkocht, kan geen inspraak meer hebben over de toekomst van het pand", reageert Jan Creve.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek