Rusland wil importstop voor levend vee uit EU

De Russische dienst voor veterinaire en fytosanitaire controle Rosselkhoznadzor heeft beslist om vanaf 20 maart de grenzen te sluiten voor levend vee uit de Europese Unie omwille van het schmallenbergvirus. De Europese Commissie noemt de maatregel disproportioneel.
4 maart 2012  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:17

De Russische dienst voor veterinaire en fytosanitaire controle Rosselkhoznadzor heeft beslist om vanaf 20 maart de grenzen te sluiten voor levend vee uit de Europese Unie omwille van het schmallenbergvirus. Rusland vindt dat het te weinig veiligheidsgaranties krijgt van de EU. De Europese Commissie noemt de maatregel disproportioneel. Dat staat te lezen op de website van Boerderij.nl.

Rusland had eerder al een importverbod aangekondigd voor runderen en schapen uit Duitsland en drie andere EU-lidstaten. Volgens het Chinese persbureau Xinhua zou het nu gaan om een importstop voor al het vee, inclusief varkens. Oorzaak van die importstop is niet alleen het schmallenbergvirus, maar ook blauwtong.

De Russen maken zich naar eigen zeggen zorgen over de voortdurende uitbreiding van het schmallenbergvirus in de EU. Het land vindt dat de samenwerking tussen de verschillende Europese landen tekortschiet. Volgens de Russische veterinaire dienst kunnen er te weinig veiligheidsgaranties gegevens. Daarom gaat het praten met vertegenwoordigers van de Europese Commissie over een oplossing voor de problematiek.

Bron: Xinhua

In samenwerking met: Boerderij.nl

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek