Roeselaarse veiling viert 60ste verjaardag

Met een rijk gevuld animatie- en informatieprogramma viert de REO-veiling in Roeselare dit weekend haar zestigste verjaardag. Het woord 'feesten' durft de directie niet in haar mond nemen, want 2004 was een bijzonder slecht jaar voor de groenten- en fruitverkoop. "Toch is de veiling een succesverhaal", vindt Daniël Cloet, voorzitter van de raad van bestuur. "Vooral omdat we steeds meer belang hechten aan kwaliteitsproducten."
15 oktober 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Met een rijk gevuld animatie- en informatieprogramma viert de REO-veiling in Roeselare dit weekend zijn zestigste verjaardag. Het woord 'feesten' durft de directie niet in haar mond nemen, want 2004 was een bijzonder slecht jaar voor de groenten- en fruitverkoop. "Toch is de veiling een succesverhaal", vindt Daniël Cloet, voorzitter van de raad van bestuur. "Vooral omdat we steeds meer belang hechten aan kwaliteitsproducten."

De REO-veiling begon op 21 november 1944 in een klein magazijn in het centrum van Roeselare. Zeshonderd tuinders uit 'Roeselare en omstreken' sloten zich aan bij de Coöperatieve Veiling Roeselare. De veiling groeide op zestig jaar tijd uit tot een leidinggevende speler op de markt en telt nu bijna 3.200 leden.

Om dit te vieren zet de REO-veiling in de Nieuwkerksesteenweg haar poorten wijd open voor het grote publiek. Het feest begint plechtig met een academische zitting, die ook wordt bijgewoond door Vlaams minister-president Yves Leterme. Tussen 13.30 en 19 uur mag iedereen gratis genieten van animatie, kunst, mode en natuurlijk groenten en fruit.

Zo pakt de mode-afdeling van Syntra-West uit met een unieke modeshow. De laatstejaars verwerkten groenten en fruit in hun creaties die tijdens de happening aan het publiek worden voorgesteld. Een fototentoonstelling biedt een overzicht van Flandria-groenten en archiefbeelden van de REO-veiling. Uiteraard kunnen de bezoekers ook van culinaire hoogstandjes genieten. Daar moeten ondermeer de Leuvense groentekok Frank Fal voor zorgen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek