nieuws

Restogezond.be promoot gezonde gastronomie

nieuws
Ziekenfondsen Partena en Partenamut willen met een nieuwe sensibiliseringscampagne mensen motiveren om gezonder te eten en te leven. De actie Restogezond werd in restaurant Blue Elephant in Ukkel gelanceerd in aanwezigheid van triatleet Luc van Lierde en ex-tennisster Dominique Monami, de peter en de meter van de campagne. Voor Restogezond hebben 65 deelnemende restaurants een gezond menu op de kaart gezet. "Het hoofddoel is mensen bewust te maken van het belang van een evenwichtige en gezonde voeding", klinkt het.
23 mei 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:03
Ziekenfondsen Partena en Partenamut willen met een nieuwe sensibiliserings-campagne mensen motiveren om gezonder te eten en te leven. De actie Restogezond werd in restaurant Blue Elephant in Ukkel gelanceerd in aanwezigheid van triatleet Luc van Lierde en ex-tennisster Dominique Monami, de peter en de meter van de campagne.

Voor Restogezond hebben 65 deelnemende restaurants een gezond menu op de kaart gezet, volgens een charter opgesteld door de Belgische Cardiologische Liga. De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten en de Union Professionnelle des Diététiciens de Langue Française keken erop toe dat de menu's perfect kaderen in een gezond, vetarm en evenwichtig dieet.

"Het hoofddoel is mensen bewust te maken van het belang van een evenwichtige en gezonde voeding. Een tweede doelstelling is het overtuigen van de horecawereld dat er meer evenwicht in het bord moet komen en ten derde willen we onze leden stimuleren om acties te ondernemen die hun algemene gezondheid ten goede komen", klinkt het. Via de website Restogezond.be kan iedereen, niet alleen leden, zelf gezonde menu's bereiden op basis van de recepten van een aantal chefs. Op de website kan er vanaf donderdag 22 mei eveneens gepersonaliseerd advies worden ingewonnen via een online diëtist.(MP)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek