header.home link

Publiek mag meestemmen over het beste plattelandsproject

20 oktober 2021

Maar liefst 14 plattelandsprojecten dingen mee naar de titel ‘Prima Plattelandsproject’. Voor de duidelijkheid werden ze onderverdeeld in vijf categorieën: innovatie in de landbouw, verhogen van de leefbaarheid op het platteland, inzetten op milieu, inzetten op klimaat en samenwerking. Het publiek kan nog tot en met 19 november meestemmen voor de publieksprijs.

Lees meer over:

Plattelandsontwikkeling (PDPO) loopt een wedstrijd om de beste projecten die werden ingediend en konden rekenen op PDPO-steun te belonen. Alle begunstigden van maatregelen die in de periode 2014-2020, inclusief de overgangsperiode 2021-2022 konden hun project of investering laten meedingen naar de prijs.

Tot en met 11 juni konden de projecten worden ingediend. In totaal ontving het Vlaams Ruraal Netwerk 25 kandidaturen, waarvan er 24 werden weerhouden na toetsing van de ontvankelijkheid. Sinds 1 oktober heeft een provinciale jury dat aantal herleid tot 14 kandidaturen, verspreid over vijf thema’s. Na screening van de projecten zal de experten-jury uiteindelijk één winnaar per thema aanduiden. “De jury beoordeelt de projecten op basis van uitzonderlijk belang, verdienste, maar ook hefboomfunctie en vernieuwend karakter”, legt Alexander Spriet van het Vlaams Ruraal Netwerk uit.

Daarnaast wordt ook een publieksprijs uitgedeeld en daar kan iedereen online zijn stem voor uitbrengen. Op 10 december, tijdens landbouwbeurs Agribex, worden de prijzen uitgereikt. De winnaars mogen een professioneel filmpje van hun initiatief laten maken, mogen rekenen op extra promotie van hun project en voor de 14 overblijvende kandidaten na de tweede stemronde is er een mand voorzien vol heerlijke streekproducten.

Dit zijn de kandidaten voor Prima Plattelandsproject 2021

Innovatie in de landbouw

Verhogen van de leefbaarheid op het platteland

Inzetten op milieu

 

Inzetten op klimaat

Samenwerking

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek