Productiecapaciteit Belgica-mossel maal vier in 2010

Veel Belgica-mosselen zullen er in juli van dit jaar nog niet in de winkelrekken liggen, maar daar komt in 2010 verandering in. Mosselproducent Reynaert-Versluys plaatste drie extra pontons met telkens acht mosselkooien, wat de productiecapaciteit van de Belgica-mossel meteen verviervoudigt. In 2008 oogste Reynaert-Versluys acht ton mosselen, maar ruim de helft raakte niet verkocht door problemen op het vlak van voedselveiligheid.
20 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Veel Belgica-mosselen zullen er in juli van dit jaar nog niet in de winkelrekken liggen, maar daar komt in 2010 verandering in. Mosselproducent Reynaert-Versluys plaatste drie extra pontons met telkens acht mosselkooien, wat de productiecapaciteit van de Belgica-mossel meteen verviervoudigt. 

Willy Versluys van de Belgische mosselproducent Reynaert-Versluys geeft toe dat die extra capaciteit er niet voor zorgt dat ze een megaproducent zullen worden. "Maar we zullen wel een groter marktaandeel innemen", zegt Versluys. Vandaag ligt slechts één ponton met acht mosselkooien in zee. In die mosselkooien wordt door middel van koorden mosselzaad opgevangen. "We blijven onderzoek uitvoeren en trachten onze productiewijze steeds te verbeteren", zegt Versluys, die er op wijst dat wat voedselveiligheid betreft alles in orde is.

Vorig jaar werden de Belgica-mosselen uit de rekken gehaald omdat die zogezegd giftig waren. Ook op juridisch vlak is er volgens Versluys geen enkel probleem om zowel dit als volgend jaar te oogsten. In 2008 oogste Reynaert-Versluys acht ton mosselen waarvan, door de problemen met de voedselveiligheid, slechts 3,5 ton verkocht werd.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek