Podcast vol levensverhalen van boeren in West-Vlaanderen

‘Blijven Boeren?!’ is een vierdelige podcast die Provincie West-Vlaanderen en vzw Boeren Op Een Kruispunt maakten samen met The Podcast Planet. In de podcast krijg je 12 verschillende inspirerende en soms aangrijpende verhalen te horen van land- en tuinbouwers in West-Vlaanderen die op een bepaald moment in hun loopbaan op een kruispunt komen te staan.

8 februari 2023  – Laatst bijgewerkt om 8 februari 2023 20:39
Lees meer over:
Blijven Boeren - Visual

De makers van de podcast nemen je mee op trip door de West-Vlaamse velden. Ze luisteren naar de levensverhalen van elke land- en tuinbouwer die hun pad kruist. In de vier afleveringen komen heel wat inspirerende en soms emotionele verhalen aan bod. Zo krijg je het enthousiasme te horen van jonge boeren die van nul een succesvol bedrijf uit de grond stampten, de twijfel van een laurierboer met een burn-out of de veerkracht en bijhorende stilte van een landbouwster die plotsklaps haar man heeft verloren. 

De land- en tuinbouwers vertellen in deze podcast zelf waarom ze een bepaalde weg bewandelden, welke worstelingen aan hun keuze voorafgingen, welke successen ze geboekt hebben. Voor sommigen betekende hun keuze een eindpunt, voor anderen een startpunt voor iets nieuws. Elk verhaal biedt een inzicht in de uitdagingen waar deze landbouwers voor stonden, maar ook in de manier waarop ze met veerkracht en weerbaarheid omgingen met hun conflict.

Bewuste titelkeuze ‘Blijven Boeren?!’

“Land- en tuinbouwers komen op een bepaald moment in hun loopbaan op een kruispunt te staan”, licht de Provincie West-Vlaanderen toe. “Ze worden geconfronteerd met een moeilijke situatie. Op dit kruispunt stellen ze zichzelf de existentiële vraag: Blijf ik boeren? Vaak is het antwoord met trots vervuld: We blijven boeren! Maar dat is niet altijd zo evident als je op het eerste gezicht misschien denkt. En toch moeten ze vooruit…”

Vlaamse boeren en experten maken podcastreeks over stikstof
Uitgelicht
Met de nieuwe landbouwpodcast ‘Stikstof Uitgespit’ wil vzw Boer&Verstand polarisering tegengaan met correcte en begrijpbare informatie. “Het landbouwdebat wordt op het sch...
31 januari 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek