Pikt Belgische consument blauwe chips?
nieuwsDe blauwe chips zijn gemaakt van natuurlijk blauwe aardappelen die oorspronkelijk uit Peru komen en nu ook in de Verenigde Staten geteeld worden. De aardappelen worden iets dikker gesneden en in speciale olie gebakken, waardoor het vetpercentage veertig procent lager ligt, aldus de productmanager van Hain Europe.
Ondanks zijn onnatuurlijke chipskleur is het product dus volledig natuurlijk. De vraag is echter of dat voor Europeanen, die in tegenstelling tot de Amerikanen meer waarde hechten aan herkomst of bereiding, overtuigend zal zijn. Want blauw is geen natuurlijke voedingskleur en roept dus geen associatie met eten op, meent Nathalie Bekx, trendwatcher van Bekx&X.
Toch ziet zij nog wel een markt voor de blauwe chips. Kinderen zijn dol op absurde producten. Dankzij hen bestaan er ook blauwe Smarties, een kleur die de producent zelf bewust vermeden had. Maar voor ouders dienen chips per definitie oranjegeel te zijn, en zij beheren nog steeds de portemonnee, aldus Bekx.
Bron: De Standaard