nieuws

Pikt Belgische consument blauwe chips?

nieuws
In de Verenigde Staten zijn ze al een tijdje op de markt: blauwe chips. De Europese tak van producent Hain introduceert de blauwe chips onder de merknaam Terra Chips deze week bij Delhaize. Zullen de blauwe chips meer succes hebben dan de groene ketchup en de blauwe cola?
23 november 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
In de Verenigde Staten zijn ze al een tijdje op de markt: blauwe chips. De Europese tak van producent Hain introduceert de blauwe chips onder de merknaam Terra Chips deze week bij Delhaize. Zullen de blauwe chips meer succes hebben dan de groene ketchup en de blauwe cola?

De blauwe chips zijn gemaakt van natuurlijk blauwe aardappelen die oorspronkelijk uit Peru komen en nu ook in de Verenigde Staten geteeld worden. De aardappelen worden iets dikker gesneden en in speciale olie gebakken, waardoor het vetpercentage veertig procent lager ligt, aldus de productmanager van Hain Europe.

Ondanks zijn onnatuurlijke chipskleur is het product dus volledig natuurlijk. De vraag is echter of dat voor Europeanen, die in tegenstelling tot de Amerikanen meer waarde hechten aan herkomst of bereiding, overtuigend zal zijn. Want blauw is geen natuurlijke voedingskleur en roept dus geen associatie met eten op, meent Nathalie Bekx, trendwatcher van Bekx&X.

Toch ziet zij nog wel een markt voor de blauwe chips. Kinderen zijn dol op absurde producten. Dankzij hen bestaan er ook blauwe Smarties, een kleur die de producent zelf bewust vermeden had. Maar voor ouders dienen chips per definitie oranjegeel te zijn, en zij beheren nog steeds de portemonnee, aldus Bekx.

Bron: De Standaard

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek