Peer Fred vervoegt de rangen bij BelOrta

Groente- en fruitveiling BelOrta lanceert een nieuwe peer, Fred, een geelgroene peer met een rode blos. “Waar heel Europa zich nu focust op nieuwe appelrassen, zetten wij een stevige stap met onze Fred-peer”, zegt Kris Jans, Manager Divisie Fruit van BelOrta. “Onze telers konden een mooie eerste oogst binnenhalen en ook de consument kon al genieten van de nieuwste telg in ons assortiment.”

19 januari 2021  – Laatste update 19 januari 2021 20:51
Lees meer over:
fred-peer-belorta-1250

Er beweegt wat op de perenmarkt. Nadat de appelmarkt quasi totaal vernieuwd werd door de clubrassen, is nu de perenmarkt aan de beurt. Bij BelOrta zijn ze alvast mee met de trend. “De gloednieuwe Fred-peer is de vrucht van meer dan 18 jaar testen en perfectioneren”, klinkt het daar. “De peer onderscheidt zich door haar unieke smaak, opvallende looks en 100 procent lokale origine.”

Met de nieuwe peer is de groente- en fruitveiling niet aan haar proefstuk toe. Diversificatie en vernieuwing van het aanbod zijn dan ook een belangrijke pijler in het fruitbeleid bij BelOrta. Na de succesvolle introductie van de Belgische pruim BelOplum, gevolgd door de Belgische meloen BelOmelon liet ook de Belgische appel Kanzi voor het derde jaar op rij mooie resultaten optekenen voor de telers.

peer-fred_BelOrta

De gloednieuwe Fred-peer is de vrucht van meer dan 18 jaar testen en perfectioneren

BelOrta

Nu is het tijd voor een nieuw paradepaardje. “Na uitvoerig onderzoek in het Proefcentrum voor fruitteelt in Sint-Truiden hebben de eerste aanplantingen van onze telers een mooie oogst Fred-peren opgeleverd”, zegt Kris Jans, Manager Divisie Fruit van BelOrta. “Ook de consument heeft een eerste keer kunnen genieten van deze lekkere geelgroene peer met rode blos.”

De veiling komt ook met een nieuwe braambes. De braambessen hebben er een moeilijker parcours opzitten. “Onze nieuwe Sweet Royalla heeft een zoetere smaak. Deze Limburgse braambes zag het eerste levenslicht bij de Noord-Limburgse teler Jan Royakkers in Kinrooi in 2018 en ondertussen zijn de eerste bessen met succes in de markt gezet door BelOrta in 2020.”

Bron: Het Belang van Limburg / Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek