Opnieuw controles op veetransporten in West-Vlaanderen

Bij nieuwe controles op veetransporten rond slachthuizen in Izegem, Menen, Waregem en Harelbeke heeft het Voedselagentschap maandag acht runderkarkassen in beslag genomen. Die zullen onderzocht worden op de aanwezigheid van hormonen, schrijft Het Laatste Nieuws. De actie met codenaam 'Korbeef' vond plaats onder leiding van de parketten van Kortrijk en Ieper.
18 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Bij nieuwe controles op veetransporten rond slachthuizen in Izegem, Menen, Waregem en Harelbeke heeft het Voedselagentschap maandag acht runderkarkassen in beslag genomen. Die zullen onderzocht worden op de aanwezigheid van hormonen, schrijft Het Laatste Nieuws. De actie met codenaam 'Korbeef' vond plaats onder leiding van de parketten van Kortrijk en Ieper.

De voorbije maanden hebben in de regio van Kortrijk en Ieper wel vaker gelijkaardige controleacties plaatsgevonden. Aanleiding hiervoor is de vaststelling dat het vee nog al te vaak in dieronvriendelijke omstandigheden getransporteerd wordt. Een ander knelpunt zijn de administratieve verplichtingen.

Dit keer namen een zestigtal manschappen deel aan de grootscheepse actie. Ze controleerden 64 voertuigen en 72 veetransporteurs. Niet iedereen kon de vereiste vergunningen voorleggen of leefde alle verplichtingen na. Enkele vrachtwagenchauffeurs hadden een fout rijbewijs, respecteerden rij- en rusttijden niet of bleken te zwaar geladen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek