header.home link

Oost-Vlaanderen zkt. bezoekboerderijen

8 maart 2023

Het netwerk Beleef de boerderij zoekt kandidaat-bezoekboerderijen in de provincie Oost-Vlaanderen voor de periode van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2026. Land- en tuinbouwers kunnen zich tot 15 april 2023 kandidaat stellen.

Lees meer over:
bezoekboerderijoostvlaanderen

Beleef de boerderij is een netwerk van land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen die kinderen en volwassenen laten kennis maken met de hedendaagse land- en tuinbouw. Het netwerk wil belevingsvolle, kwaliteitsvolle en veilige, educatieve boerderijbezoeken aanbieden.

“Wij willen de Oost-Vlaamse land- en tuinbouw in al zijn facetten tonen aan het grote publiek om zo het draagvlak voor de sector te vergroten”, vertelt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland. “Daarom gaan we op zoek naar actieve land- en tuinbouwers die klassen en groepen willen ontvangen.

De provincie bundelt alle informatie over het netwerk in een leidraad. Daar krijg je een antwoord op vragen zoals: hoe kan je je aansluiten? Voor welke waarden staat het netwerk? Wat biedt de provincie? De kwaliteitsrichtlijnen vertalen wat van de bezoekboerderij verwacht wordt op vlak van veiligheid, verzekering, educatief aanbod & communicatie. Daarnaast is er nog een brochure met tips voor land- en tuinbouwers die overwegen om te starten met landbouweducatie op hun bedrijf.

Een land- of tuinbouwbedrijf dat bij de start van het schooljaar 2023-2024 lid wil zijn van het netwerk moet zich voor 15 april 2023 kandidaat stellen.

Meer informatie over het netwerk en de subsidie vind je op de website www.beleefdeboerderij.be.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek