Nieuwpoortse visveiling boekt hoopgevend resultaat

Terwijl de omzet van de Vlaamse visserijsector daalde, werd vorig jaar in Nieuwpoort een stijging genoteerd. Er werd ook meer vis verhandeld dan de voorbije jaren, weet Het Laatste Nieuws.
8 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Terwijl de omzet van de Vlaamse visserijsector daalde, werd vorig jaar in Nieuwpoort een stijging genoteerd. Er werd ook meer vis verhandeld dan de voorbije jaren, weet Het Laatste Nieuws.

In 2008 werd in de Nieuwpoortse visveiling 285 ton visproducten verhandeld, een stijging van 46 procent in vergelijking met 2007. De omzet steeg met 34 procent. Het marktaandeel van de veiling is zeer klein in vergelijking met de visveilingen in Oostende en Zeebrugge, maar niettemin ziet schepen van Visserij Kris Vandecasteele opnieuw een mooie toekomst weggelegd voor Nieuwpoort.

"Kenmerkend voor onze visveiling is dat hier alleen verse vis te verkrijgen is. In andere visveilingen kun je ook verse vis krijgen, maar daar verhandelen ze ook vis die al ingevroren is", weet de schepen. De meest verhandelde soorten in Nieuwpoort zijn tong en garnaal, maar ook schol, kabeljauw en tarbot doen het goed. En dan zijn er natuurlijk de mosselen.

"De lancering van de mosselen heeft extra kopers gelokt. Ze komen naar de visveiling om mosselen te kopen, en nemen tegelijkertijd ook vis mee", zegt Vandecasteele, die benadrukt dat de Nieuwpoortse visveiling vooral zijn toeristische en folkloristische troeven moet blijven uitspelen. De vernieuwde Kaai evolueert naar een zone waar bezoekers lekker kunnen genieten van seizoensgebonden visgerechten. 

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek