nieuws

Nieuwe onteigeningsprocedure in Evergem aan de gang

nieuws
Nadat de inwoners van de wijk Zandeken moesten wijken voor het Kluizendok moeten in het nabijgelegen Ertvelde de eigenaars van 31 woningen en vijf hoeven plaats ruimen voor het nieuwe industriegebied Rieme-Noord. Onder meer landbouwer Daniël Clemminck en zijn vrouw Monique De Witte moeten verhuizen. "Op ons erf ben ik de derde generatie van een landbouwersfamilie. Eigenlijk zijn we nog te jong om er mee op te houden, maar we hebben geen alternatief", zegt de vrouw des huizes.
9 augustus 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:00
Nadat de inwoners van de wijk Zandeken moesten wijken voor het Kluizendok moeten in het nabijgelegen Ertvelde de eigenaars van 31 woningen en vijf hoeven plaats ruimen voor het nieuwe industriegebied Rieme-Noord. Huidig landbouwminister Kris Peeters (CD&V) ondertekende in februari het onteigeningsbesluit voor de economische expansie. Nagenoeg zeventig hectare wordt onteigend.

Uiterlijk eind volgend jaar moeten 31 eigenaars en tien huurders uitkijken naar een andere woonst. "Plezant is het niet, maar we werden al in juni vorig jaar van de onteigening op de hoogte gebracht", zegt Louis Moens uit de Callemansputtestraat. Volgens hem verlopen de onteigeningen zo goed mogelijk. "Veel mensen kregen al een bezoek van het Aankoopcomité en dat deed iedereen een fair vergoedingsvoorstel. Wellicht komen later de moeilijke gevallen aan bod. Grote drama's zijn er voorlopig niet".

Christiaan Haillez (55) is nog op zoek naar een andere woning. "Ik ben imker en mijn hobby is tuinieren. Ik hoopte hier nog lang te mogen wonen. Met mijn onteigeningsvergoeding kan ik nergens evenveel grond kopen als wat ik heb in de Callemansputtestraat. Het is hier een goede buurt. We beseffen nog niet wat we kwijt zullen zijn".

Landbouwer Daniël Clemminck (64) en zijn vrouw Monique De Witte moeten eveneens verhuizen. "Op ons erf ben ik de derde generatie van een landbouwersfamilie. Mijn man en ik runnen hier al 44 jaar een bedrijf. Nu moeten we bruusk stoppen. Eigenlijk zijn we nog te jong om er mee op te houden, maar we hebben geen alternatief. Het is immers niet evident om een nieuwe locatie te vinden voor een landbouwbedrijf en we hebben ook geen opvolger. Dus moeten we wel stoppen met boeren", betreurt de vrouw des huizes.(KS)

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek