Nieuw soort zonnepaneel twee keer efficiënter

IRS heeft haar nieuwe zonnepaneel Sunhunter voorgesteld. Door hun design kunnen dubbel zoveel panelen op dezelfde oppervlakte geplaatst worden.
21 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

International Roof Systems, een bedrijf gespecialiseerd in hightech daksystemen, heeft haar nieuwe zonnepaneel Sunhunter voorgesteld. Deze zonnepanelen hebben een speciaal design, waardoor er dubbel zoveel panelen op dezelfde oppervlakte kunnen worden geplaatst.

De Sunhunter-zonnepanelen hebben ongeveer hetzelfde rendement - de energie van het zonlicht dat effectief in elektriciteit wordt omgezet -als klassieke panelen, maar ze hebben geen schuine draagstructuren. Daardoor kunnen ze vlak naast elkaar geplaatst worden, wat zorgt dat er op een zelfde oppervlak twee keer zoveel Sunhunterpanelen kunnen staan als klassieke zonnepanelen. De Sunhunter is speciaal gemaakt voor platte daken.

Via een kliksysteem zijn de panelen vrij eenvoudig te installeren, en bij een verhuizing of verbouwing, gemakkelijk verplaatsbaar. Ze zijn met zestien kilogram per vierkante meter ook zeer licht, zodat ze geen te grote ballast vormen voor platte daken. De Sunhunter is wel twintig procent duurder dan een klassiek zonnepaneel. Als een gemiddeld gezin al zijn elektriciteit uit zonne-energie wil halen, zal het ongeveer 23.000 euro moeten neertellen.

International Roof Systems is Europees marktleider op gebied van hightech daksystemen en heeft haar hoofdzetel in Deinze.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek