Nieuw Europees project verenigt Zwinregio

In Knokke-Heist is donderdag een nieuw Europees project voorgesteld dat de Zwinregio moet samenbrengen via een grensoverschrijdende beleving van de natuur, het erfgoed en het landschap. Het project kreeg de naam REECZ of Recreatie en Ecotoerisme in de Zwinstreek.
1 april 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

In Knokke-Heist is donderdag een nieuw Europees project voorgesteld dat de Zwinregio moet samenbrengen via een grensoverschrijdende beleving van de natuur, het erfgoed en het landschap. Het project kreeg de naam REECZ of Recreatie en Ecotoerisme in de Zwinstreek. Het projectgebied strekt zich uit over de gemeenten Sluis in Nederland en Brugge, Knokke-Heist, Damme en Zuienkerke in België.

De staatsgrens splitst de Zwinstreek nu in twee. Via het Europese project willen de initiatiefnemers de wandel- en fietspaden in de hele streek op elkaar doen aansluiten. In het natuurreservaat Het Zwin zal één bezoekerscentrum worden gerealiseerd voor de hele streek. Er zal ook vorming en educatie worden voorzien voor gidsen en toeristische diensten in het projectgebied.

In het geheel van acties wordt 5,84 miljoen euro geïnvesteerd waarvan 2,92 miljoen euro wordt gefinancierd door het Interreg IV-programma van de Europese overheid. Het project loopt tot 2013. Het West-Vlaamse provinciebestuur is projectleider.

Andere partners naast de betrokken gemeenten zijn de agentschappen Natuur & Bos en Maritieme Dienstverlening & Kust van de Vlaamse overheid, de Stichting Natuur- en Milieueducatie en Westtoer.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek