Milieuvergunning voor mestverwerking in Kanegem

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits heeft een milieuvergunning verleend voor de bouw van een mestverwerkingsinstallatie met een capaciteit van 25.000 ton in Kanegem. Het dossier was bij de minister beland nadat het lokale actiecomité Anti-Mest beroep aantekende tegen de toekenning van de milieuvergunning door het provinciebestuur, dat zich nu nog moet uitspreken over de bouwvergunning.
11 maart 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits heeft een milieuvergunning verleend voor de bouw van een mestverwerkingsinstallatie met een capaciteit van 25.000 ton in Kanegem. Het dossier was bij de minister beland nadat het lokale actiecomité Anti-Mest beroep aantekende tegen de toekenning van de milieuvergunning door het provinciebestuur.

Dat beroep werd door Crevits verworpen, maar ze koppelt wel een aantal voorwaarden aan het mestverwerkingsproject. Zo moet rond de installatie een groenscherm aangeplant worden, de aanvoer van mest moet binnen een straal van twintig kilometer gebeuren en het transport moet de dorpskern van Kanegem ontzien.

De buurtbewoners zagen de mestverwerkingsinstallatie niet zitten omdat ze landschappelijk waardevol gebied met beschermde monumenten dreigt te beknotten. Gevreesd werd ook voor de verkeersveiligheid en de toeristische uitstraling van Kanegem. Het gemeentebestuur had oren naar deze bezwaren en besliste daarom eind vorig jaar een negatief advies te formuleren met betrekking tot de bouwvergunning.

Aanvrager Bemapro tekende daartegen bezwaar aan. Het provinciebestuur moet zich nu nog uitspreken over de bouwvergunning.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek