Zo'n 3.000 deelnemers aan Aveve Farm Run & Walk van Groene Kring

Zo'n 3.000 mensen hebben onder een stralende zon deelgenomen aan de eerste editie van de Aveve Farm Run & Walk. Wandelaars en fietsers konden op die manier in en rond Borgloon kennismaken met de boerenstiel, terwijl ze genoten van de fruitbloesems van Haspengouw. Opvallende deelnemer aan deze eerste editie was Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V).

24 april 2022  – Laatste update 25 april 2022 9:09
Lees meer over:
Farm Run&Walk

De Aveve Farm Run & Walk is een initiatief van Groene Kring, Golazo Sports en Aveve. Het is een gloednieuw loop- en wandelconcept dat een landelijke tegenhanger wil zijn van de bekende Urban Trail. “Met onze Farm Run & Walk willen we een aangenaam evenement op poten zetten dat de mensen dichter bij onze boeren brengt. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe de landbouwer elke dag het beste van zichzelf geeft voor de verse voeding op ons bord”, zegt Sabine De Veilder van Aveve.

Wandelaars en lopers konden zich inschrijven voor een parcours van 8 of 12 kilometer. De start bevond zich aan de fruitveiling van BelOrta in Borgloon. Daarvandaan ging de route dwars door de imposante loodsen van de veiling om vervolgens te passeren langs drie deelnemende landbouwbedrijven: Wijndomein Cuvelier, Vleesvee Awouters en fruitbedrijf Het Wilderhof (zie video beneden).

Farm Run & Walk4
Farm Run & Walk5

Onderweg passeerden de deelnemers stropoppen, talloze wist-je-datjes over de boerenstiel, imposante tractoren en steenuilenkasten. Tevens kon men zich tegoed doen aan vier verschillende proevertjes, recht van bij de boer: appelsap, een glaasje wijn, een vers vleesballetje en een lekkere portie fruit. De Limburgse fruitbloesems die in volle bloei staan vormen het decor van het evenement. Aan de aankomst waren er drank- en eetgelegenheden randanimatie. De organisatie zegt bij monde van Groene Kring-voorzitter Bram Van Hecke tevreden te zijn over het event. "Het was een zeer geslaagde editie met een mooie opkomst."

Crevits_farm walk

Een opvallende deelnemer tijdens deze eerste loop- en wandeltocht was minister Crevits. “Als minister van Landbouw weet ik heel goed hoe de landbouw niet enkel ons voedsel, maar ook het prachtige landschap voorziet. Dat iedereen dat nu al wandelend en lopend kan zien, is fantastisch. De jonge boeren van Groene Kring die dit event organiseren, tonen zo hoe mooi hun stiel wel is”, aldus de minister. Crevits heeft de tocht van 12 kilometer gelopen samen met ook Van Hecke. Of de voorzitter de CD&V-politicus kon bijhouden? "Zij had meer moeite om ons bij de houden", zegt Van Hecke met een knipoog

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek