Kunstmestproducent K+S ziet omzet stijgen

De omzet van de Duitse kunstmestproducent K+S steeg het eerste kwartaal met een kleine 43 procent tot 1,5 miljard euro. K+S ziet de vraag naar kaliummeststoffen wereldwijd weer toenemen nu landbouwers, na een historisch lage afname in 2009, weer kunstmest kopen en afnemers in groeimarkten als China en India eindelijk beginnen in te kopen.
14 mei 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

K+S heeft het eerste kwartaal 175,8 miljoen euro winst geboekt, 44 procent meer dan vorig jaar. Ook de omzet van de Duitse kunstmestproducent steeg met een kleine 43 procent tot 1,5 miljard euro. K+S ziet de vraag naar kaliummeststoffen wereldwijd weer toenemen nu landbouwers, na een historisch lage afname in 2009, weer kunstmest kopen en afnemers in groeimarkten als China en India eindelijk beginnen in te kopen.

K+S Kali GmbH is met een marktaandeel van 11 procent de vierde grootste producent ter wereld van kalium voor landbouwmeststoffen en industriële toepassingen. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar kunstmest op basis van kalium toeneemt. Eerder verwachtte K+S dat wereld wijd 45 miljoen ton zou worden verkocht, nu denkt het bedrijf dat 50 miljoen ton mogelijk is. K+S verwacht zelf 6,5 miljoen ton te kunnen verkopen.

Bestuursvoorzitter Norbert Steiner verklaart dat het bedrijf kijkt naar strategische investeringen, investeringen die op lange termijn renderen. "Als producent van grondstoffen richten we ons niet op het maximaliseren van winst op korte termijn."

K+S zag de verkoop van kalium het afgelopen kwartaal 134 procent in volume toenemen. De prijzen bleven laag, waardoor de financiële omzet van de kalium- en magnesiumproductie ‘slechts’ met 36 procent steeg tot 498 miljoen euro. Steiner ziet de afzet met vertrouwen tegemoet nu afnemers in groeimarkten China en India eindelijk beginnen in te kopen.

Volgens K+S zijn landbouwers gedwongen weer meer kunstmest te kopen omdat ze vorig jaar historisch weinig aanwendden. Dat leidt op termijn tot een minder vruchtbare bodem.

Het vorig jaar van Dow Chemical overgenomen Morton Salt zag de omzet met 82 procent stijgen tot 616 miljoen euro. De omzet in kunstmest op basis van stikstof steeg met 12,7 procent tot 385 miljoen euro.

 

Bron: Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek