Joint venture diergezondheidsfirma's Intervet en Merial

Het diergeneesmiddelenbedrijf Intervet/Schering- Plough Animal Health gaat samen met Merial verder onder de naam Merial-Intervet en wil een wereldwijd leidend bedrijf voor diergezondheid vormen. Dat hebben de moederbedrijven Merck en Sanofi Aventis bekend gemaakt. Intervet en Merial zijn actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van diergezondheidsproducten.
28 juli 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:12
Lees meer over:

Het diergeneesmiddelenbedrijf Intervet/Schering- Plough Animal Health gaat samen met Merial verder onder de naam Merial-Intervet en wil een wereldwijd leidend bedrijf voor diergezondheid vormen. Dat hebben de moederbedrijven Merck en Sanofi Aventis bekend gemaakt. Intervet en Merial zijn actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van diergezondheidsproducten.

De beoogde joint venture in diergezondheid zal worden geleid door Raul Kohan. Kohan wordt aangesteld zodra het nieuwe bedrijf van start gaat, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2011. Daarvoor is het wachten op een beoordeling in het kader van het mededingingsrecht in onder meer de Verenigde Staten en Europa.

Zodra de instanties die waken over de vrije mededinging hun goedkeuring hebben gegeven, wordt Kohan belast met de integratie van beide veterinaire bedrijven. Kohan geeft nu leiding aan Intervet/ Schering Plough Animal Health. De voorman van Merial, José Barella blijft in functie tot de transactie is afgerond en zal nog een belangrijke rol spelen bij de vorming van het nieuwe bedrijf.

De wereldwijde diergezondheidsmarkt bedroeg bijna 15 miljard euro in 2009. De geneesmiddelen voor gezelschapsdieren waren verantwoordelijk voor 40 procent van de totale omzet van beide bedrijven en de producten voor landbouwdieren voor de resterende 60 procent van de totale verkoop.

Intervet en Merial verwachten dat deze markt, als gevolg van de toenemende vraag naar dierlijk eiwit en naar gezondheidszorg voor gezelschapsdieren, de komende vijf jaar jaarlijks met ongeveer vijf procent zal groeien.

Bron: eigen verslaggeving/Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek