header.home link

IJshoeve De Boey en Fertikal zijn ‘verdienstelijke Oost-Vlamingen’

12 januari 2021

De provincie Oost-Vlaanderen huldigde deze week vier verdienstelijke Oost-Vlamingen. Twee bedrijven in de landbouwsector mochten een prijs in ontvangst nemen.  “Ook dit jaar zijn we op zoek gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2020 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland”, aldus de deputatie.

Lees meer over:
verdienstelijke-OostVl_provOVL

“Met onze kernbevoegdheden in het achterhoofd, zijn we ook dit jaar als deputatie op zoek gegaan naar verdienstelijke Oost-Vlamingen”, klinkt het bij de provincie Oost-Vlaanderen. “Vier sprongen er uit en we zijn dan ook fier om hen bij het begin van het nieuwe jaar te mogen huldigen.”

Eén van de genomineerden is Fertikal uit Beveren. Het bedrijf werd dit jaar genomineerd voor de Leeuw van de Export. Fertikal verwerkt mestoverschotten op een energie-efficiënte manier. Deze worden vervolgens opnieuw ingezet in de vorm van organische meststoffen. Op die manier produceren ze zo’n 75.000 ton meststoffen in de vorm van pellets. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en verkoopt zijn producten in meer dan 55 landen wereldwijd.

Ook IJshoeve De Boey uit Sint-Gillis-Waas werd gehuldigd door de provincie. Marc De Boey van won eerder al de innovatieprijs van het Innovatiesteunpunt voor Landbouw en Platteland. Hij kreeg de erkenning voor zijn ambitie om melk te produceren die beter verteerbaar is voor mensen met intolerantie voor melkeiwitten.

Ontex uit Eeklo en Volvo Cars uit Gent maken het lijstje van verdienstelijke Oost-Vlamingen compleet.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Provincie Oost-Vlaanderen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek