Herentse Benedictushoeve in handen van werkzoekenden

De Benedictushoeve in Herent wordt tot 2035 gebruikt door de vzw Wonen en Werken. De vzw heeft hiervoor een erfpachtovereenkomst afgesloten met de gemeente Herent. Wonen en Werken stelt in de hoeve en op de akkers errond een twintigtal psychiatrische patiënten en laaggeschoolde langdurig werklozen tewerk. Zij telen en verkopen er biologische groenten. Het project heet De Wikke. Dit staat te lezen in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws.
18 september 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
De Benedictushoeve in Herent wordt tot 2035 gebruikt door de vzw Wonen en Werken. De vzw heeft hiervoor een erfpachtovereenkomst afgesloten met de gemeente Herent voor een jaarlijks symbolisch bedrag van 2 eurocent. Wonen en Werken stelt in de hoeve en op de akkers errond een twintigtal psychiatrische patiënten en laaggeschoolde langdurig werklozen tewerk. Zij telen en verkopen er biologische groenten. Het project heet De Wikke. Dit staat te lezen in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws.

Luc Heylen van vzw Wonen Werken, die het project De Wikke leidt, is alvast tevreden met de erfpachtovereenkomst. «Het geeft ons meer zekerheid om dit project verder uit te bouwen. Zo hebben we op de hoeve dagelijks 20 mensen uit de psychiatrie, zonder handicap, die hier de akkers bewerken, aangevuld met drie langdurig laaggeschoolde werklozen. Zij leveren uitstekend werk en worden ook als volwaardige werknemers behandeld. Dit is geen loutere bezigheidstherapie. Onze producten verkopen we ook in een klein winkeltje in de hoeve.»

«Onze mensen hier leveren zeer goed werk», gaat projectleider Luc Heylen verder. «Wij telen hier biologische groenten op de akkers. Die zijn eveneens in de erfpachtovereenkomst opgenomen. Blik, een controleorganisatie voor de hele biologische landbouw, controleert de degelijkheid van de producten die we hier verbouwen.»

De Benedictushoeve wordt niet alleen gebruikt door de vzw Wonen en Werken. «Er zijn twee gehandicaptenverenigingen die ook een deel van de hoeve en de akkers gebruiken», aldus de projectleider van de Wikke. «Wij hebben een derde van de hoeve en iets meer dan een hectare landbouwgrond ter beschikking.»

Bron: Het Laatste Nieuws

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek