Groenten- en fruitverwerkingsbedrijf Dohler dicht
nieuwsIn de loop van 2002 werd er al een reorganisatie binnen het bedrijf doorgevoerd waarbij 65 werknemers moesten afvloeien. De directie van Döhler besliste toen ook om de productieafdeling naar het Duitse moederbedrijf over te hevelen. In Sint-Truiden bleef daarna enkel de emulsie-afdeling over. Emulsies zijn oplossingen van vloeistoffen en vetten, zoals melk.
Volgens de vakbondsafgevaardigde Christel Steegmans (LBC-NVK) bleek de overgebleven afdeling te arbeidsintensief om winstgevend te kunnen zijn. Bovendien werden te weinig klanten gevonden voor de vruchtbereidingen die in de Limburgse vestiging van Döhler geproduceerd worden. Volgens Steegmans is dat een van de redenen waarom het bedrijf in Sint-Truiden de deuren sluit.
Het Duitse bedrijf met vestigingen wereldwijd maakt onder meer fruitbereidingen, bestanddelen voor zuiveldrankjes, emulsies, bereidingen op basis van cacao, koffie of vanille. Döhler zal definitief sluiten in de eerste helft van volgend jaar. Toch deed Döhler België het niet slecht. Het bedrijf boekte vorig jaar nog een netto winst van 25,4 miljoen euro. De directie en de vakbonden van het voedingsbedrijf komen op 18 november een eerste maal bijeen. Op de agenda staan dan de sociale begeleidingsmaatregelen voor de werknemers die hun baan hebben verloren.
Bron: Belga